Sprężyny przód-tył
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 200E
Sprężyny przód-tył
Czołem... pytanko, czy sprężyny we wszystkich wersjach silnikowych i rocznikowych były takie same?
Z góry dzięki za odpowiedź!!!
Z góry dzięki za odpowiedź!!!
Re: Sprężyny przód-tył
przednie rozne w zaleznosci od silnika i wyposazenia auta, tylnie inne w kombi
-
- Beczuszkarz
Dzięki za odpowiedź! A wiesz może czym sie różnią? Wymiarami, twardością? Chodzi mi czy jak kupie do swojego 2.0 benz od 2.0D to czy będą pasować? Aha...i tak mnie zastanawiają w takim razie te obniżające od Jamexa -45... bo one występują w jednym rodzaju i podobno do wszystkich pasują....
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Z tego co pamiętam to w przypadku nivo z tyłu są inne sprężyny
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Podłącze się jakie sprężyny polecacie ? U mnie są jakieś magiczne z tyłu i samochód stoi parę dobrych centów za wysoko. Po za tym chce je wymienić jakaś forma przyzwoita, nie koniecznie tania.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Podłącze się jakie sprężyny polecacie ? U mnie są jakieś magiczne z tyłu i samochód stoi parę dobrych centów za wysoko. Po za tym chce je wymienić jakaś forma przyzwoita, nie koniecznie tania.
-
- Beczuszkarz
Nie do końca rozumiem.... LohrSith pisze, że przednie w zależności od silnika i wyposażenia, a yetitom że z tyłu są inne jak jest nivo... czyli że jak nie ma nivo to wszystkie przód tył są takie same? Chodzi mi czy muszę szukać konkretnie przód i tył do mojego modelu 79 rok i 200 benzyna sedan, czy będą mi też pasować np od 200D, 240D itp. Oczywiście nie mam nivo Zastanawia mnie to bo jak wspomniałem, jamexy obniżające podobno są do wszystkich wersji takie same Maciek, z etgo co wiem, na tył cenowo i jakościowo są ok Lesjefords (chyba tak się to pisze)
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
z tego co pamiętam:
sedan z przodu 4 cylindrowe są inne niż 5 i 6 cylinrów. we wszystkich sedanach tył takie same
kombi z przodu tak jak sedan, tył inny niż sedan i jak nivo to jeszcze inny.
Tak, że kupuj z głową
sedan z przodu 4 cylindrowe są inne niż 5 i 6 cylinrów. we wszystkich sedanach tył takie same
kombi z przodu tak jak sedan, tył inny niż sedan i jak nivo to jeszcze inny.
Tak, że kupuj z głową
-
- Beczuszkarz
Dzięki Wojtek! Chodzi Ci zapewne w drugim członie zdania, że we wsztstkich sedanach tył był taki sam, tak?
Czyli jak dobrze rozumiem jak kupie od 200D lub 240D bedzie oki?
Czyli jak dobrze rozumiem jak kupie od 200D lub 240D bedzie oki?
tyly w sedanach sa wszedzie te same.Przody roznia sie zaleznie od ciezkosci ukladu napedowego z osprzetem. wiec oprocz wielkosci takze rodzaje diesel czy benzyna. Musialbym pogrzebac w papierach to dokladnie moglbym podac jakie sa z jakimi silnikami itd...