Tylne sprężyny
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Tylne sprężyny
W związku że moja beczka wyraźnie stoi za wysoko na tylnym zawieszeniu, zamiar mam zrobić z tym porządek. Chciałbym usłyszeć jakiej firmy sprężyny kupić, jakie są najlepsze, przy okazji wymienił bym amortyzatory. Co jeszcze z tyłu mogę wymienić przy okazji, bo niestety, ale bida u mnie z tym zawieszeniem z tyłu. Nie jest tak jak być powinno. Jakiej firmy części kupić i jakie.
Re: Tylne sprężyny
A moze wystarczy wymienic podkladki gumowe sprezyn na ciensze ? Sprawdz jakie masz.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Jak to najszybciej zrobić ?
qrcze tylko nie pamietam czy w 123 tak jest.W 124 i 126 napewno. Gumy pomiedzy kielichem a spezyna maja wystajace wypustki, ktore widac jak zajrzysz pod nadkole. 1,2 lub 3 wypustki. 1 wypustek to najciensza podkladka a 3 najgrubsza.
- tranzystor
- Beczkofan
- Posiadany model W123: na razie żaden :(
Cześć,
podbijam temat. Mój 300D ma za mocne (za twarde i za wysokie) sprężyny z tyłu wsadzone tam pewnie do wożenia kartofli na targ.
Której firmy sprężyny polecacie? Tył ma stać normalnie, być komfortowo miękki. Nie planuje wozić tony cementu w bagażniku.
Oto, co mają w Intercars:
http://e-katalog.intercars.com.pl/?utm_ ... 402000000/
Dziękuję za pomoc! Beczka ma dumnie pływać a nie skakać dupką jak nastolatka.
podbijam temat. Mój 300D ma za mocne (za twarde i za wysokie) sprężyny z tyłu wsadzone tam pewnie do wożenia kartofli na targ.
Której firmy sprężyny polecacie? Tył ma stać normalnie, być komfortowo miękki. Nie planuje wozić tony cementu w bagażniku.
Oto, co mają w Intercars:
http://e-katalog.intercars.com.pl/?utm_ ... 402000000/
Dziękuję za pomoc! Beczka ma dumnie pływać a nie skakać dupką jak nastolatka.