GDZIE TO BYŁO?
Moderator: Tomek
GDZIE TO BYŁO?
Dwa szybkie pytanka:
1. Czy to jest końcówka odpływu z bagażnika? 2. Gdzie to powinno być?
1. Czy to jest końcówka odpływu z bagażnika? 2. Gdzie to powinno być?
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: GDZIE TO BYŁO?
1 tak, 2 w progu od dołu
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
1. Nie prawfa, to jest guma odplywu wody z progu. W sumie sa takie 2. W bagazniku sa cylindryczne gumy
No ej! Proszę się naradzić:) Stożkowe mam dwie, kapselki cztery.
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.
-
- Beczkomistrz
1 kupowałem ostatnio w aso jako odpływ z bagażnika
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Te stożkowe masz dwie bo są dwa progi, a kapsli w progi powinieneś mieć tyle ile jest dziur w progach minus dwa na te "stożkowe" jak to nazwałeś. Zresztą dla potwierdzenia foto
Wojtek, ocyganili Cię w ASO , z tyłu mają być takie gumy - spotkałem już to w trzech w123 jakie miałem w łapach więc raczej tak musiało być:
są to takie cylindryczne gumy z górną częścią jak w przypadku 2 zdjęcia które wstawił Hilek. Dół jest jedynie cylindryczny. Ogółem w bagażniku są takie 3 gumy, 2 w kieszeniach jeden w kole zapasowym.
Mogę Ci zrobić zdjęcie u siebie jak na tym nic nie widzisz. Ale ja bym się tam nie przejmował że masz inne, ważne żeby woda odpływała
Wojtek, ocyganili Cię w ASO , z tyłu mają być takie gumy - spotkałem już to w trzech w123 jakie miałem w łapach więc raczej tak musiało być:
są to takie cylindryczne gumy z górną częścią jak w przypadku 2 zdjęcia które wstawił Hilek. Dół jest jedynie cylindryczny. Ogółem w bagażniku są takie 3 gumy, 2 w kieszeniach jeden w kole zapasowym.
Mogę Ci zrobić zdjęcie u siebie jak na tym nic nie widzisz. Ale ja bym się tam nie przejmował że masz inne, ważne żeby woda odpływała
Dzięki, tak to ja rozumiem:)
-
- Beczkomistrz
Proponuję zrobienie z tego postu tematu zbiorczego do takich pytań.
Moje "niewiadome"
1. wtyczka idąca od wiązki cewki zapłonowej do nikąd zaznaczona na czerwono.
2. Coś do podciśnienia, z gniazdkiem na taką wtyczkę jak w pkt 1 (ale nie bardzo widzę, gdzie to przykręcić
3. Dziwna część a
4. Dziwna część b
Punkty 2,3 i 4 pochodzą z magicznego pudełka ("to gdzieś było"), które dostałem od blacharza...
Moje "niewiadome"
1. wtyczka idąca od wiązki cewki zapłonowej do nikąd zaznaczona na czerwono.
2. Coś do podciśnienia, z gniazdkiem na taką wtyczkę jak w pkt 1 (ale nie bardzo widzę, gdzie to przykręcić
3. Dziwna część a
4. Dziwna część b
Punkty 2,3 i 4 pochodzą z magicznego pudełka ("to gdzieś było"), które dostałem od blacharza...
2. Wydaje mi się że jest to jakaś pompka paliwa.
3. Jak dobrze pamiętam jest to rynienka do odprowadzenia wody powinna być gdzieś w komorze silnika.
4. Mi to wygląda na odpowietrznik zbiornika paliwa. Możliwe że montowane gdzieś w okolicach pompek paliwa.
Oczywiście nie sugeruj się moimi odpowiedziami bo ręki sobie uciąć nie dam.
3. Jak dobrze pamiętam jest to rynienka do odprowadzenia wody powinna być gdzieś w komorze silnika.
4. Mi to wygląda na odpowietrznik zbiornika paliwa. Możliwe że montowane gdzieś w okolicach pompek paliwa.
Oczywiście nie sugeruj się moimi odpowiedziami bo ręki sobie uciąć nie dam.
-
- Beczkomistrz
tą dwójkę rozpracowałem - jest to jakiś element od podciśnienia, podłączony do odmy.
3 też mi się tak wydaje, ale nie mogę jej nigdzie dopasować, a 4 sprawdzę bo tam nie szukałem
3 też mi się tak wydaje, ale nie mogę jej nigdzie dopasować, a 4 sprawdzę bo tam nie szukałem