Pytanie - jaka powinna być standardowa długość żarówek rurkowych we wnętrzu (na niebie i w schowku) oraz w bagażniku w klapie i te dwie żarówki oświetlające tablicę rejestracyjną: 36, 39 czy 42mm?
Są jeszcze jakieś miejsca gdzie używa się tych żarówek rurkowych (wydaje mi się że nie ma)
Druga sprawa to żarówki LEDowe.
Chciałbym sobie kupić rurkowe, na alledrogo widziałem kilka aukcji i się pogubiłem. Wiem tyle, że najtańszych się nie kupuje, bo się 2x płaci.
Czy ktoś mógłby mi polecić jakie konkretnie żarówki można kupić bez obaw o stratę pieniędzy oraz o jakość żarówek - żeby to lepiej świeciło niż te zwykłe żarówki.
Dzięki
Długość żarówek i ich wybór (led)
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Długość żarówek i ich wybór (led)
41mm zdecydowanie za długie, jakoś je upchnąłem ale się nie mieszczą. Optymalnie pewnie powinno być 36-39mm.
- Petra23
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 230E/300D
Re: Długość żarówek i ich wybór (led)
Cześć
sufit 42mm, rejestracja 36mm,
sprawiłem sobie pod sufit led z 20 diodami a pod rejestrację z 6. na żarówkę, kupione na chińskim portalu zakupowym o nazwie podobnej do naszego polskiego, zapłaciłem około 1,5 dolara za parę.
Podsufitowa robi dzień w nocy, a rejestracyjne miały problem z nierównościami na drodze i mrugały, ale załatwiłem to pastą przewodzącą.
W załączniku foto z wymiany lewa strona auta - led na rejestracji i pozycyjnym a prawa normalne żarówki
pozdrawiam
sufit 42mm, rejestracja 36mm,
sprawiłem sobie pod sufit led z 20 diodami a pod rejestrację z 6. na żarówkę, kupione na chińskim portalu zakupowym o nazwie podobnej do naszego polskiego, zapłaciłem około 1,5 dolara za parę.
Podsufitowa robi dzień w nocy, a rejestracyjne miały problem z nierównościami na drodze i mrugały, ale załatwiłem to pastą przewodzącą.
W załączniku foto z wymiany lewa strona auta - led na rejestracji i pozycyjnym a prawa normalne żarówki
pozdrawiam