Stacyjka
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D "82
Stacyjka
Witam
Wie ktoś może czy da się rozebrać część mechaniczną stacyjki?
chciałbym przełożyć wkładkę kluczyka ale nie wiem jak to zrobić
Wie ktoś może czy da się rozebrać część mechaniczną stacyjki?
chciałbym przełożyć wkładkę kluczyka ale nie wiem jak to zrobić
- Krystian
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 240D 1981
Re: Stacyjka
Pozwolę sobie tu zapytać:
Czy za odbijanie stacyjki z pozycji 2 (kręcenie rozrusznika) na pozycję 1 (świecą kontrolki) odpowiada kostka stacyjki, czy wkład stacyjki, czy może kierowca tak jak obecnie w moim przypadku.
Problem pewnie jest w jakiejś sprężynce. Nie wiem co, muszę wymienić?!
Trochę żal bo rok temu dopasowałem wkład klamek i tylnej klapy do jednego kluczyka właśnie z tej stacyjki. Ale bardziej żal byłoby rozrusznika (przejechałem na zapalonym silniku + włączony rozrusznik 400m, na szczęście działa nadal.
Czy za odbijanie stacyjki z pozycji 2 (kręcenie rozrusznika) na pozycję 1 (świecą kontrolki) odpowiada kostka stacyjki, czy wkład stacyjki, czy może kierowca tak jak obecnie w moim przypadku.
Problem pewnie jest w jakiejś sprężynce. Nie wiem co, muszę wymienić?!
Trochę żal bo rok temu dopasowałem wkład klamek i tylnej klapy do jednego kluczyka właśnie z tej stacyjki. Ale bardziej żal byłoby rozrusznika (przejechałem na zapalonym silniku + włączony rozrusznik 400m, na szczęście działa nadal.
- Krystian
- Beczuszkarz
Okazało się wymiana kostki stacyjki jest bardziej problematyczna niż przypuszczałem. Wtyczka jest inna choć też na 7 pinów. Znajdę inną kostkę stacyjki? czy lepiej rozebrać wtyczkę i pojedyncze piny powciskać ? Co proponujecie?
- Załączniki
-
- Stacyjka z starą kostką
- IMG_20180330_131843_7.jak-zmniejszyc-fotke_pl (1).jpeg (22.94 KiB) Przejrzano 2350 razy
-
- Nowa kostka stacyjki z alle... I niepasująca wtyczka
- IMG_20180330_131835_6.jak-zmniejszyc-fotke_pl (1).jpeg (44.58 KiB) Przejrzano 2350 razy
- Krystian
- Beczuszkarz
Stacyjka którą powinienem kupić (na 8 pinów pomimo tego że jeden jest niepołączony) posiada nr 1164620093. Dość ciężko dostępna. Ale chociaż wiem czego szukać
Witam panowie mam problem pękł mi kluczyk w stacyjce dość ciężko chodziła ta stacyjka mam teraz pytanie czy wystarczy mi sam wkład wymieniać czy kostek tez ?
Może ktoś wie jak najlepiej teraz auto odpalić ? Bo stoi zamiast w garażu to pod marketem jestem wstanie odpalić auto w jakiś sposób śrubokrętem ? Bo wkładkę zamówiłem będzie pewnie za 3 dni
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Jeżeli klucz jest w stacyjce to śrubokretem przekręć. Wkładkę niepotrzebnie zamawiałeś. Spokojnie można dorobić klucz do wkładki i ją też zregenerować. Za regenerację wkładki do w124 na oryginalnych częściach pod istniejący kluczyk zapłaciłem 2 miesiące temu 200zł