Witamy się

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

Tytan
Beczkofan
Beczkofan

Witamy się

Post autor: Tytan »

Witam jako że to nowe-stare forum wypada się przedstawić. Nazywam się Piotr mieszkam w Tczewie (województwo pomorskie) mam 19 lat od ponad roku posiadam Mercedesa W123 3.0 diesel w automacie.

P.S
Można by ten temat przykleić by był zawsze na górze działu ? Co ty na to?
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.

Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
Zdzisiek
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 240D '80

Re: Witamy się

Post autor: Zdzisiek »

Witam,
Jestem Zdzisiek mieszkam w Bożewie Nowym koło Płocka, jestem szczęśliwym posiadaczem 2 beczek 2,4D 80r. i 2,3E (niestety składak i na wpół zjedzony przez rudą - ale to mój pierwszy merc, więc na razie się z nim nie rozstaję). Cieszę się, że Beczkolandia dalej będzie istniała
Pozdrawiam
specmerc
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 3.0diesel

Post autor: specmerc »

To i ja się przywitam Tomek "specmerc" z okolic Opola cieszę się że udało się to forum reaktywować choć do nowej szaty graficznej ciężko się przyzwyczaić ,witam wszystkich serdecznie
Awatar użytkownika
cichyPWR
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 230E automat '78

Post autor: cichyPWR »

Witam wszystkich starych/nowych znajomych, ja jestem Krzysiek, pochodzę z Wrześni koło Poznania.Mam 30 lat. Jestem posiadaczem W123 230E.

Cieszę się, że forum znów żyje, choć tak jak specmerc tez nie mogę się jeszcze ogarnąć z nowym wizerunkiem forum.
W przyszłym roku na wiosnę w moim mieście ma powstać klub Mercedesa więc może spotkamy się na jakimś zlocie :P
Ostatnio zmieniony 02 sty 2014, 17:13 przez cichyPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój dwuletni syn: tato my mamy ziółty brym z bremką - tzn żółty samochód z gwiazdą
Wojtek
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 280E

Post autor: Wojtek »

Witam serdecznie :)

Nick chyba mówi wszystko ;) Na imię mam Wojciech, pochodzę z Krakowa, obecnie mieszkam pod Krakowem. Beczkę mam od kilku miesięcy, walczę ciągle o przywrócenie jej stanu sprzed lat ;) a mam co ratować - 280E :) Z motoryzacją związany od lat (np. wiele lat byłem "prezesem" małopolskiego oddziału klubu VW).

Co do forum jako takiego - ten skrypt co mamy teraz wg mnie jest zdecydowanie lepszy, aczkolwiek kilka zmian w ustawieniach bym wprowadził ;) np. Opisy osób po lewej stronie forum ;)
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Również witam wszystkich serdecznie!
Mam na imię Tomek. Mercedesów W123 mam dwa: jednego z silnikiem 300D 5ciobiegowego i drugiego 240d w automacie, trzeciego na części, a w planach następne :D
Pozdrawiam!
przemek_93
Beczkolak
Beczkolak

Post autor: przemek_93 »

Witam wszystkich :)
Jestem Przemek, mam 20 lat, pochodzę z Ciechanowa lecz studiuję i mieszkam w Warszawie. Jeżdżę białym 200d z 1976r. niestety trochę niezgodnym z vin'em :( Pozdrawiam wszystkich!
Bez gwiazdy nie ma jazdy ^^
Talar
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D 1980"
Kontakt:

Post autor: Talar »

Witam. :)

Mam na imię Grzegorz, pochodzę z Krakowa. Beczkę zakupiłem dokładnie 7 maja 2013r. Aktualnie zaczynam ostatni etap reanimacji, mianowicie składanie już po lakierowaniu. Cieszę się, że forum dalej będzie istnieć, lecz póki co mało tu słychać, ale myślę że kiedy Kazios podepnie stary adres to będzie więcej użytkowników, gotowych do pomocy. :P
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Doktor
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: Doktor »

Witam na nowym forum:)
Mam na imię Marcin, mam 25 lat i pochodzę z Mielca.Od dłuższego czasu marzę o swojej własnej beczuszce.Mam nadzieję, że niedługo to marzenie się spełni.:)
Awatar użytkownika
Volosia
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: W124 200D

Post autor: Volosia »

Witam wszystkich beczkomaniaków! Karolina, 18 lat okolice Opatowa. Kiedyś rodzice mieli W123, potem W124 (oba zielone) i złapałam bakcyla. Swojej beczki poszukuję jak na razie, ale może już niebawem jakaś się napatoczy. Zielona oczywiście :D
ODPOWIEDZ