Witam, jest to moj pierwszy post, wiec sie przywitam na wstępie
Nie widzialem nigdzie działu ,,przywitaj sie'' mam nadzieje ze nikt nie bedzie robil afery o to ze jest to w tym dziale
Mam na imie Krzysiek i posiadam w123 w kombi z 79r ... opisze go puzniej i dodam pare fotek, jak narazie potrzebuje waszej pomocy
Do rzeczy, nie chce zaszkodzic wiec pytam tutaj , jaki olej do nivo ?
Znalazlem cos takiego
http://www.bazarek.pl/searchx.php/fraza ... edes+zh+m/
i chcial bym by ktos mnie upewnil, ze jest to wlasciwy olej, lub ze nim nie jest:P
Kupilem beczke ,,na glebie'' ale nie obnizoną tylko z siedzącym nivo( tak ,boje sie nieszczelnosci ukladu, koszmary mam po nocach jak mysle o tych $$$ ktore przyjdzie mi wydac jesli gruchy beda ble... ) i musze cos z tym zrobic, bo slysze jak na wybojach kola trą o nadkola
Pozdrawiam wszystkich
W123 kilka pytan odnosnie Nivo
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: W123 kilka pytan odnosnie Nivo
Tak, olej ZHM - pisali o nim inni na poprzednim forum.
Witam, dziekuje za odpowiedz, tak widzialem na innym forum (chyba na w210/pl , nie jest to reklama ) temat odnosnie Nivo ale wolalem sie upewnic, lepiej zapytac 3 razy niz spuszczacolej 2 razy:P
A tobie kolego o jakie poprzednie forum chodzi?
Ile litrow oleju wchodzi w uklad w123 TD ?
Mam nastepne pytanie , slyszalem opinie ze ,,w prl'u '' ludzie wywalali te gruchy z nivo i zakladali normalne amorki... jest to na pewno tanszy zabieg, ale jakie sa jego minusy, oprucz ,,braku auto-poziomowania ''?
Pozdrawiam
A tobie kolego o jakie poprzednie forum chodzi?
Ile litrow oleju wchodzi w uklad w123 TD ?
Mam nastepne pytanie , slyszalem opinie ze ,,w prl'u '' ludzie wywalali te gruchy z nivo i zakladali normalne amorki... jest to na pewno tanszy zabieg, ale jakie sa jego minusy, oprucz ,,braku auto-poziomowania ''?
Pozdrawiam
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
KrzysW123, wymiana amortyzatorów NIVO na zwykłe to wcale nie jest taka prosta sprawa; właśnie to przerabiam, trzeci tydzień czekamy z mechanikiem na odpowiednie. Musi być na dole tzw. "motylek", a nie każde współczesne amory to mają. Rozwiązaniem pośrednim są amortyzatory do Mercedesów z lat 1960-69 (modele W110-W116), ok. 550 zł. za stronę. NIVO - 900 kilkanaście zł za stronę.
Witam kolege Evangelicus'a , fajnie ze ktos zabiera glos w temacie, bo widze cisza na forum ze hej
Ciesze sie ze jest ktoś kto to przerabia, jak skonczysz bedziesz rzetelnym zródłem informacji dla nas wszystkich
Jesli mozesz przedstaw kosztorys
Nie wiesz ile tego oleju wchodzi do ukladu NIVO... 3-4l?
Ciesze sie ze jest ktoś kto to przerabia, jak skonczysz bedziesz rzetelnym zródłem informacji dla nas wszystkich
Jesli mozesz przedstaw kosztorys
Nie wiesz ile tego oleju wchodzi do ukladu NIVO... 3-4l?
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
KrzysW123, litr wchodzi podobno jeden. Tak wiem od mojego mechanika. Jeśli chodzi o amory to w tej chwili utknąłem .