Brzęczyk włączonych świateł
Moderator: Tomek
- Marcin
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 280CE 1980
Brzęczyk włączonych świateł
Hej,
Krótkie dwa pytanka. Czy brzęczyk włączonych świateł ma działać również kiedy przy wyłączonym zapłonie załączymy postojówki w opcji lewa lub prawa strona (czyli jeden oraz dwa przesunięcia w lewo od pozycji "0") ? U mnie brzęczy kiedy zostawię włączone światła mijania lub postojówki po obu stronach, natomiast włączone na jedną stronę nie brzęczą. Druga sprawa to brzęczyk po wyłączeniu zapłonu, pozostawieniu włączonych świateł i otwarciu drzwi pasażera, ma brzęczeć?
Krótkie dwa pytanka. Czy brzęczyk włączonych świateł ma działać również kiedy przy wyłączonym zapłonie załączymy postojówki w opcji lewa lub prawa strona (czyli jeden oraz dwa przesunięcia w lewo od pozycji "0") ? U mnie brzęczy kiedy zostawię włączone światła mijania lub postojówki po obu stronach, natomiast włączone na jedną stronę nie brzęczą. Druga sprawa to brzęczyk po wyłączeniu zapłonu, pozostawieniu włączonych świateł i otwarciu drzwi pasażera, ma brzęczeć?
Czarna Owca
Re: Światła mijania
Nie. Działa tylko "na prawo" od pozycji 0.Marcin pisze:Czy brzęczyk włączonych świateł ma działać również kiedy przy wyłączonym zapłonie załączymy postojówki w opcji lewa lub prawa strona (czyli jeden oraz dwa przesunięcia w lewo od pozycji "0") ?
Jak otworzysz drzwi kierowcy powinien działać, a drzwi pasażera nie wiem.Marcin pisze:Druga sprawa to brzęczyk po wyłączeniu zapłonu, pozostawieniu włączonych świateł i otwarciu drzwi pasażera, ma brzęczeć?
- Marcin
- Beczuszkarz
Dzięki za odpowiedź Podrzućcie jeszcze coś na temat tych drzwi pasażera.done666 pisze:Nie. Działa tylko "na prawo" od pozycji 0.Marcin pisze:Czy brzęczyk włączonych świateł ma działać również kiedy przy wyłączonym zapłonie załączymy postojówki w opcji lewa lub prawa strona (czyli jeden oraz dwa przesunięcia w lewo od pozycji "0") ?Jak otworzysz drzwi kierowcy powinien działać, a drzwi pasażera nie wiem.Marcin pisze:Druga sprawa to brzęczyk po wyłączeniu zapłonu, pozostawieniu włączonych świateł i otwarciu drzwi pasażera, ma brzęczeć?
Czarna Owca
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
Od pasażera raczej nie powinien.
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
powinien bo brzęczyk jest wpięty w oświetlenie przednie kabiny a włączniki oświetlenia w obydwu drzwiach przednich to jeden układ. Po otwarciu drzwi kierowcy lub pasażera przy włączonych światłach postojowych/mijania brzęczyk musi brzęczeć, oczywiście przy wyłączonym zapłonie.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Re: Brzęczyk włączonych świateł
Ciekawa sprawa z tym brzęczykiem... A gdzie on się znajduje? U mnie nic nigdy nie brzęczało i nie wiem czy wynika to z faktu, że jest zepsuty czy też po prostu go nie ma.
- Marcin
- Beczuszkarz
Dzięki!! Czyli chyba będzie ok.kazios pisze:powinien bo brzęczyk jest wpięty w oświetlenie przednie kabiny a włączniki oświetlenia w obydwu drzwiach przednich to jeden układ. Po otwarciu drzwi kierowcy lub pasażera przy włączonych światłach postojowych/mijania brzęczyk musi brzęczeć, oczywiście przy wyłączonym zapłonie.
Wydaję mi się, że w zegarach ale niech ktoś potwierdzi.kamiler pisze:Ciekawa sprawa z tym brzęczykiem... A gdzie on się znajduje? U mnie nic nigdy nie brzęczało i nie wiem czy wynika to z faktu, że jest zepsuty czy też po prostu go nie ma.
Czarna Owca
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Na forum benzworld znalazłem taką fotkę. Czyli jest nad kolanami kierowcy. Jest to przekaźnik brzęczyka ( buzzera) i podobno sam buzzer jest również w przkeaźniku. Sprawdzę to sobię w sobotę...
- Załączniki
-
- buzzer_01.jpg (110.22 KiB) Przejrzano 2015 razy
- Evangelicus
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 300TD 1979 r.
kamiler, możesz nie mieć. Ja miałem sedana z 1977 r. i nigdy nic mi nie brzęczało.
kazios, a jak reaguje tylko na drzwi pasażera (oświetlenie działa normalnie) to gdzie szukać?
kazios, a jak reaguje tylko na drzwi pasażera (oświetlenie działa normalnie) to gdzie szukać?
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
zacznij od włącznika w drzwiach czy coś nie pokombinowane.
A czy to zdjęcie to nie wersja USA? europejskie z tego co mi wiadomo miały brzęczyki w liczniku. Kwadratowy przekaźnik na płytce wskaźników ciśnienia/paliwa/temp.
A czy to zdjęcie to nie wersja USA? europejskie z tego co mi wiadomo miały brzęczyki w liczniku. Kwadratowy przekaźnik na płytce wskaźników ciśnienia/paliwa/temp.