Cześć,
Zapewne część z Was spotyka się z problemem nieszczelnych gumek przy siłownikach centralnego zamka ( od klapki i od zamka klapy). Rozwiązaniem może być guma firmy Bosch o numerze 3 340 522 025. Już miałem ją zamówić w intercarsie ( 9zł ) ale po dwóch godzinach zadzwonili do mnie z inf, że trzeba zamówić min. 5 szt i jeszcze kurier, i jeszcze zaliczka ( bo to nietypowy towar) i wtedy temat odpuściłem. Zdecydowałem się na podmianę gumki z siłownika z audi, który zamówiłem na tablicy. Jednak gumka o której mowa powyżej wydaje się bardzo sensownym rozwiązaniem bo nie ma żadnej pewności co do używek.
Dodałem jeszcze rysunek.
Centralny zamek - zamiennik gumki
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Centralny zamek - zamiennik gumki
- Załączniki
-
- Rysunek techniczny elementu
- gumka silownik.jpg (192.94 KiB) Przejrzano 1863 razy
Re: Centralny zamek - zamiennik gumki
Ja kupiłem te gumki boscha. Faktycznie trzeba kupić 5 szt, bo tyle jest w opakowaniu. A dlaczego ich nie chcesz tylko kombinujesz coś innego, to nie wiem. Ja jak do tej pory wykorzystałem już 3 szt z opakowania i jestem zadowolony - pozostały jeszcze dwie. Pozdrawiam. Janusz
-
- Beczuszkarz
Szczerze mówiąc to tak się wkurzyłem na InterCars za ich podejście do klienta, że dla zasady nie dałem im zarobić- przynajmniej na razie.
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 200 `81
wg mnie nie kombinuj, zagryź zęby i zamawiaj w IC.
p.s. może trafiłeś na nowego doradce, poza tym i tak należy im się szacun za to, że w ogóle chciało im się szukać
p.s. może trafiłeś na nowego doradce, poza tym i tak należy im się szacun za to, że w ogóle chciało im się szukać
w123 sedan 200 `81
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
taniej chyba nie znajdziesz, pojedynczej sztuki raczej też nie kupisz bo teraz są pakowane po 5
-
- Beczuszkarz
Okej- macie rację . O ile w temacie zwykłych siłowników nie ma problemów to gorzej sytuacja wygląda z tymi pod fotelami ( wersja coupe- po dwa siłowniki do blokowania oparcia ).
Ostatnio wymonotwałem fotel i okazało się, że nieszczelność jest w okolicach siłowników. Aby się do nich dostać konieczne będzie zdjęcie siedzenia z ramy fotela- czy ktoś z Was zajmował się tymi siłownikami?- podejrzewam, że konieczne będzie tu załatanie gumowych membran. W tym temacie ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje nawet na niemieckich forach...
Ostatnio wymonotwałem fotel i okazało się, że nieszczelność jest w okolicach siłowników. Aby się do nich dostać konieczne będzie zdjęcie siedzenia z ramy fotela- czy ktoś z Was zajmował się tymi siłownikami?- podejrzewam, że konieczne będzie tu załatanie gumowych membran. W tym temacie ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje nawet na niemieckich forach...