Elektryczne podnośniki szyb

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Elektryczne podnośniki szyb

Post autor: Tomek »

Pytanie - od jakiego modelu pasują jeszcze elektryczne podnośniki szyb do sedana w123?
Co potrzebuję do auta chcąc zrobić sobie elektryczne szyby, chociażby z przodu, oprócz mechanizmu który znajduje się w drzwiach z silniczkiem - pewnie jakąś instalację do przełączników przy lewarku, przełączniki i zasilanie - dobrze myślę? Wyprowadźcie mnie proszę z błędu jeśli gdzieś piszę głupoty :D
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Re: Elektryczne podnośniki szyb

Post autor: Tomek »

Podbijam temat - czy wiecie czy z w126 podnośniki elektryczne tylne pasują do w123 tez na tył?
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Post autor: Oskar-123 »

Czy pasuja i z czego to nie pomoge, ale nie ukrywam ze tez mnie to interesuje, a co do instalacji to proscizna, po dwa przewody (o ile dobrze pamietam to czarny i zielony) ida od drzwi, przechodza przez slupki przednie, pod nogami w rynienkach plastikowych, i spotykaja sie przy lewarku, tam sa wiadomo dwa gniazda na przelaczniki i wiazka zasilajaca idzie do skrzynki bezpiecznikow. Do skrzynki ida 4 albo 6 przewodow, jak ida 4 przewody to jest to 2x czerwony i brazowy (zasilanie na lewy i prawy obwod osobno) i wtedy podswietlanie przelacznikow podlaczone jest za popielniczka dwoma bialo-blekitnymi (podlaczone do reszty bialo-blekitnych -zacisk na srubke) a jak 6 przewodow idzie do skrzynki to wszystko podlaczasz tam, generalnie cala instalacja jest osobno, w kazdej chcwili mozna ja ladnie odlaczyc albo podlaczyc pozdrawiam
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: karfowicz »

Dla ewentualnie zainteresowanych, posiadam na zbyciu oryginalne podnośniki szyb przednich drzwi do 123-ki. Także oryginalną instalację elektryczną wraz z przełącznikami ze środkowej konsoli.
e280te
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: e280te »

czesc,
za jedyne $ ile?:)
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

i co,cisza w temacie?
w123/250
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 123/250

Post autor: w123/250 »

panowie odpowiem zainteresowanym,podnosniki elektryczne do W123 przód i tył pasują od W116 i tylko od niego,wiązka i przełączniki można zapodac od każdego mercunia W116,W123 W126 tylko potrza podnosników,pozdrawiam zainteresowanych,jak cos to posiadam 2 szt przód do W123 z wiazka i włącznikami :)
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: karfowicz »

Nie wiem skąd te informacje ale co do podnośników to w W 116 są inne niż w W 123. Różnice są zarówno w mocowaniu ich do drzwi, konstrukcji mechanizmu podnoszącego jak i w prowadnicach podnoszących szyby. Wiadomo że wszystko można "przysposobić" ale tylko po radykalnych przeróbkach.
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

tylko ze 126 pasuja.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

no to widze ilu ludzi tyle wersji. a tak naprawde to który z Kolegów zamontował,a który opiera się na wiedzy tajemnej?
ODPOWIEDZ