Witam borykam się od pewnego czasu z dziwnym dźwiękiem wyciem gdy odpalę i jadę jest ok do momentu gdy puszczę gas słychać dziwne wycie. Dziś po kilku miesięcy stanie pojechałem i ewidentnie słychać zwalniając w niskich prędkościach wycie do zatrzymania ale gdy ruszę i znowu zwalniam z 10km do 0 i wrzucę na N ustaje objawy jak by skrzynia..... Podnosząc koła tylne i dając Do prawe się kręci lewe stoi ok daje na N prawe widać że stawia opór zakręce kołem i piszczę staje odrazu i czuć duże opory.... Za to lewe ku zdziwieniu ciężko ruszyć ręką trzeba dać dużo siły.... Pytanie czy blokujące czy ciężko kręcące koło może być powodem wycia czy mimo to szukać dalej powodu i jednak stawiacie na skrzynię
Olej w skrzyni jest wydaje się poza stan od początku kiedy mam nie dodałem ani kropli oleju a olej już się zabrudził ale nie jest jakoś bardzo brudny
W123 coupe problem coś "wyje"
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: W123 coupe problem coś "wyje"
Może to łożysko w kole
Też myślałem lecz łożysko wyje całkowicie inaczej a wydaje mi się że dźwięk dobiega ze skrzyni https://youtube.com/watch?v=bGknpjKAZqg ... marE6JChQQ koła podniesione prawda była taka że przy okazji wyszło blokujące tylne lewe koło ciężko było ruszyć ręką ale filmik w/w jest na ściągniętym zacisku a z komory silnika słychać właśnie ten dźwiękmaciekpiti pisze:Może to łożysko w kole
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 230 CE
klocki lub szczęki ręcznego?