Cześć wszystkim,
Odziedziczyłem po dziadku w123 200D z 78 roku. Mechanicznie kilka drobnostek do zrobienia, maglownica, cieknąca chłodnica , wymiana płynów. Generalnie dziadek od jakiś 10 lat przejeżdżał nią 30 km miesięcznie i chował w garażu pod kocami. Blacharsko 15 lat temu zreanimowana kompletnie, wymienione wyspawane i zabezpieczone wszystko co można, wsadził w to chyba z 10-15k. Wiadomo, na reperaturkach i podszybiu pokazały się purchelki, ale do ogarnięcia. A teraz do rzeczy, wnętrze jest zapuszczone, fotel złamany, tapicerka lata świetności ma za sobą. Z zewnątrz chromy wymagają odświerzenia. Chciałbym przywrócić jej blask i pocieszyć się nią jeszcze pare lat, czy możecie polecić jakieś sprawdzone miejsce, w którym dopieszczą auto?
Druga sprawa- zastanawiam się nad zmianą motoru - 2,0 jest straaaaasznie wolny... Nie chce rozgrzebywać tego do spodu, zmieniać skrzyni itp. Wiem że 2,4 powinno wejść bez problemu, ale co z 300 5 cylindrowym? Czy taka zmiana wymaga wielu przeróbek?
Bardzo będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
200D wymagająca dopieszczenia
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: 200D wymagająca dopieszczenia
wejdzie bez problemu 300d tylko skąd zamierzasz wziąść zdrowy motor ?
Najpierw robie reserch co mogę zrobić. Później będę szukał:)
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Każda karoseria jest identyczna praktycznie. Więc kupujesz gotowy zestaw i wsadzasz. Dyfer podpora skrzyni czy cięgna i jeszcze dużo pierdół. Znam kogoś kto ma cały komplet na swapa