W123 2,4

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

diabelfan
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 2,4 1980

W123 2,4

Post autor: diabelfan »

Dnia 03.03.2014 stało się kupiłem długo oczekiwaną beczkę!Auto o którym zawsze marzyłem Ojciec miał takie 3 każda pokonywał tysiące kilometrów na taxi.Stąd te marzenie od małego.Osobiscie jezdze Audi a4,beczka to pasja i marzenie.Auto kupione od własciciela,który w 1988roku sprowadził z Niemiec mój sąsiad i to mnie skłoniło do kupna bo historia jest mi znana.TERAZ opisze etap mojej naprawy bo to ten dział:
-auto jest u blacharza wymieniona zostaje cała podłoga,progi wewnetrzne,zewnetrzne,
-poszycia błotnikow tył,
-błotniki przednie(te niestety są tragiczne i poprzedni własciciel wstawil sobie w nie kierunki od łady dramat)
-drzwi kierowcy niestety tez juz mają dosć (ciągle szukam nowych)
-auto zostanie całe polakierowane,
-tylne klosze lamp muszę kupić nowe te są spekane uszczerbione,
-wnetrze wyszorowane,cała wykladzina na podloge i dywaniki bedą szyte nowe,
-siedzenia stan bardzo dobry tylna kanapa troche wypłowiala...
-szukam srodkowego tunelu jak cos..
-zostaly juz zakupione Baroki ats:p
-tylna półka sie rozleciała i tez materiałwyglada strasznie bedzie nowy,
Auto juz miesiac stoi u blacharza i jeszcze drugie tyle postoi ma byc zrobione solidnie i dobrze jak na 34 letnia Gwiazdę przystalo,potem czeka mnie wymiana uszczelek płynów,i musze zmienic most juz jeden jest w drodze do mnie wrzucam fotki auta przed remontem postaram sie wrzucic nowe jak tylko pojade cykne podczas roboty pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
cichyPWR
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 230E automat '78

Re: W123 2,4

Post autor: cichyPWR »

Nie ma zdjęć :)

Sent from my Lumia 625
Mój dwuletni syn: tato my mamy ziółty brym z bremką - tzn żółty samochód z gwiazdą
ODPOWIEDZ