Witam wszystkich,
Jak w temacie, wiem że trudno jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie jaki może być koszt odbudowy coupetki bo wszystko zależy od stanu przed odbudową ale jakieś orientacyjne koszta np czy 60-70 tysięcy powinno wystarczyć?
Interesuje mnie stan kolekcjonerski.
W moim przypadku W123 coupe 280 CE 1981r (zypressgrun + beżowa tapicerka)
Nadwozie:
tylni pas, przedni pas, progi (zew./wew.), podłoga pod siedzeniami kierowcy do wymiany reszta do sodowania (drzwi bez dziur), nadkola tylne reperaturki.
Silnik M110 na chodzie (cały do rozebrania i odrestaurowania) - szukam fachowca:)
Tapicerka:
Drewno do odnowienia, siedzenie kierowcy do odnowienia, reszta stan idealny (ewentualne pranie).
Napewno ktoś odbudowywał konkretnie ten model i może się podzielić informacjami odnośnie kosztów.
Pozdrawiam,
Marcin
koszt odbudowy W123 280 CE do stanu kolekcjonerskiego
Moderator: Tomek
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 280 CE '81
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: koszt odbudowy W123 280 CE do stanu kolekcjonerskiego
50 Ci starczy. Jesli chcesz to zrobic profesjonalnie. Silnik moge Ci zrobic. W tym roku zrobilem ponad 25 generalek silnikow do mb.
P.S jaki jest sens robienia takiego samochodu ?
P.S jaki jest sens robienia takiego samochodu ?
Re: koszt odbudowy W123 280 CE do stanu kolekcjonerskiego
Witam.po tym co napisałeś to można sobie wyobrazić że stan jest nie ciekawy na odbudowę takiego auta w takim stanie trzeba średnio liczyć 2000 rbg plus części i materiały, zawsze się trzeba liczyć z tym że wyjdą dodatkowe nie przewidziane koszty . Oczywiście mówimy o doprowadzeniu auta do oryginału. w moim wypadku zawsze przekraczałem budżet przewidziany na naprawę, restaurowałem pagodę Adenauera 107 114 123 124 i 140 kę problem zawsze tkwi w szczegółach . ktoś powie lakierowanie tyle blacharka tyle plus silnik plus zawieszenie tyle tapicerka a potem jeszcze to i to Przy tej wersji co masz a jest bogata to myślę że możesz liczyć 70 plus.popzdrawiam