W123 3.0 D brakujacy czujnik zaplonu?
Moderator: Tomek
W123 3.0 D brakujacy czujnik zaplonu?
Witam wszystkich fanatykow tej pieknej serii modeli ,,beczek". Jestem od niedawna wlasicielem mojej pierwszej w zyciu beczki 3.0 D z 1982 roku.
Pierwszym moim problemem jest fakt ze gdy wylaczam stacyjke silnik pracuje jeszcze okolo 7 seksund i dopiero wtedy gasnie, chcialem dodac tutaj zdjecie 2 przewod ktore moge byc odpowiedzialne za ten fakt ale nie moge tutaj dodac zdjec ktore mam na telefonie wiec moge podeslac je komus kto interesuje sie mechanika i lubi sam posiedziec przy tym pieknym samochodzie.
Drugim moim pytaniem jest jaki olej wlewacie do mostu i ile litrow tam wchodzi?
Pierwszym moim problemem jest fakt ze gdy wylaczam stacyjke silnik pracuje jeszcze okolo 7 seksund i dopiero wtedy gasnie, chcialem dodac tutaj zdjecie 2 przewod ktore moge byc odpowiedzialne za ten fakt ale nie moge tutaj dodac zdjec ktore mam na telefonie wiec moge podeslac je komus kto interesuje sie mechanika i lubi sam posiedziec przy tym pieknym samochodzie.
Drugim moim pytaniem jest jaki olej wlewacie do mostu i ile litrow tam wchodzi?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: W123 3.0 D brakujacy czujnik zaplonu?
Gaszak na pompie masz uszkodzony albo nie szczelność w układzie. Do mostu wchodzi olej 80w90 wchodzi chyba 0.8l
dzieki za odzew, poprzedni wlasciciel mowil ze nie ma go i wiem chyba w ktorym miejscu on powinnien byc, tylko ze nie moge dodac tutaj zdjec
-
- Beczkomistrz
Jak by go nie było wogole by nie gasi. Wejdź na fotosik.pl i tam dodasz fotki. Skąd jesteś?
-
- Beczkomistrz
To żółte to zawór zwrotny do centralnego drugi zdjęcie i linka to regulacja wolnych obrotow
czyli to pokretełko znajdujace sie za kierownica w tej okolicy ktore zaznaczylem zolta strzalka na avatorze fotosika?
-
- Beczkomistrz
Pokretlo po lewej stronie kierownicy na desce siedząc na fotelu kierowcy
czyli moge sobie nim pokrecic do bolu w kazda strone a oroty nie beda sie zmienialy
napisz mi co jest z tym fotosikiem tak odbiegajac na chwile od tematu, chcialem dodac wiecej zdjec a nie widze nigdzie takiej opcji, tam sa jakies limity na dodawanie zdjec dziennie?