Witam
Mam pytanie jak radzicie sobie z zużytymi listwami chromowanymi przy szybach.
Czy jest jakis domowy sposób na ich odnowe??
Dziekuje
Problem z chromami
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Problem z chromami
Listwy są aluminiowe. I to największy problem. Ja skladajac Mercedesy szukam ładnych. Beczek jest dużo więc to nie aż tak wielki wyczyn odszukać ładnych. Składam teżraz w111z 64" klientowi i do niego też znalazlem ładne listwy org więc poprostu szukaj
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
Przy demontazu szyb przedniej i tylnej listwy powyginaly mi sie w druga strone, czy ktos ma jakis patent jak jest "ulozyc" tak zeby dobrze weszly w uszczleke przy montazu szyby? Przednia szybe udalo mi sie zamontowac, choc na jednym rogu minimalnie listwa wyszla z uszczelki ale bede demontowal szybe i ukladal ponownie-poprawnie, mam nadzieje. Zostala jeszcze tylna ale chcialbym jakos te listwy podprostowac i chociaz mniej wiecej ulozyc tak jak powinny byc.
Najpierw układasz je na luzie prostujac i przeginajac lekko smarując gumę płynem do naczyń.Potem sznurek druga osoba dociska a ta w środku ciągnie za sznurek i gotowe.Tylko trzeba znać kolejność bo często wyciąga się góra podsufitki (ta w miejscu zawinięca na rant mui być bardzo dobrze wklejona)Rant karoserii też smarujemy,potem klocek z miękkiego drewna, młotek gumowy i pomagamy ułożyć sie i listwom i uszczelce.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Teraz jak juz zle wyciagnales to szukaj nowych chromow. Je zawsze wyjmuje się w komplecie tj szyba uszczelka klin. Nigdy nie wyciąga się Klina samego bo się zwichruje