Odbudowa Mercedesów Mazowieckie, Pomorskie
Moderator: Tomek
Odbudowa Mercedesów Mazowieckie, Pomorskie
Witajcie,
znalazłem wreszcie czas, aby zająć się odbudową mojego Mercedesa, dlatego chciałbym się dowiedzieć gdzie znajdę zaufany warsztat, który zajmuje się odbudową starych mercedesów. Najlepiej gdyby to były rejony Warszawy, Trójmiasta lub Pojezierza Brodnickiego. Z góry dziękuje za wszelkie porady i propozycje.
Pozdrawiam
znalazłem wreszcie czas, aby zająć się odbudową mojego Mercedesa, dlatego chciałbym się dowiedzieć gdzie znajdę zaufany warsztat, który zajmuje się odbudową starych mercedesów. Najlepiej gdyby to były rejony Warszawy, Trójmiasta lub Pojezierza Brodnickiego. Z góry dziękuje za wszelkie porady i propozycje.
Pozdrawiam
Re: Odbudowa Mercedesów Mazowieckie, Pomorskie
Okolice Warszawy -Jabłonna 3 punkty tylko nie wiem czy cena odbudowy Cię nie zabije.
Orientujesz się w ilu można się zamknąć z całkowitą odbudową ?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Powiem Ci tak. Realnie żeby zrobić dobrze beczkę mówię o sedanie szykuj 30 tys. Jak ktoś Ci powie że Ci zrobi to za 15 tys, to Ci od razu powiem że nie da się tego zrobić w tej kwocie dobrze. Kończę teraz 3 beczkę w tym roku w wersji sedan i żadna nie wyszła mniej niż 30.
Akurat ta jest w coupe i w wersji USA, to pewnie wyjdzie dużo więcej. Dzięki za pomocne rady
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Nie koniecznie z USA jest nadzieja na zdrową blachę jak jest z ciepłych stanów. Ale np problem uszczelek do coupe jest duży. Wszystko kwestia stanu wyjsciowego. Daj fotki co tam masz coś więcej Ci podpowiemy
Blacharsko jest w dobrym stanie, lakier jest wypłowiały na całym samochodzie od słońca, uszczelki sparciały i środek jest do renowacji i jak go pakowali, to została wgnieciona podłoga od wózka widłowego.
- Załączniki
-
- img-8905_5.jpg (64.62 KiB) Przejrzano 1913 razy
-
- img-8904_1.jpg (66.71 KiB) Przejrzano 1913 razy
-
- img-8901_3.jpg (106.84 KiB) Przejrzano 1913 razy
-
- img-8899_2.jpg (102.62 KiB) Przejrzano 1913 razy
Maciek Ty chyba mówisz o kwocie za samą pracę przy założeniu że 90% elementów będzie w stanie b.d. i to do tego na czarno oraz że ktoś Ci podaruje prad,piach ,paliwo.Realnie odbudowa beczki jest nieopłacalna.Niedawno skończyłem składać cope po odnowieniu.Blacha,lakier,odnowienie całego spodu,zawieszeń,silnik na błysk,braki w postaci uszczelek el,tapicerki itd(auto było w dobrym stanie ) koszt 60tyś/zł bez kosztu auta.