Korbki szyb
Moderator: Tomek
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Mocowanie szyb przód
Wiesz co, ciężko stwierdzić. Na pierwszy rzut oka są takie same. Sam mam korbki z 3 serii i tylko 2 plastiki oryginalne które pasują bez problemu, dwa mam inne i jak kiedyś sprawdzałem to pamiętam że różniły się tym, że jak już się wkłada plastik to on odstaje - różni się w odlewie z drugiej strony minimalnie.
Mogę to na spokojnie jeszcze sprawdzić, ja wiem że mam te plastiki z drugiej strony minimalnie inne, ale czy są z W201 czy w124 nie mam pojęcia.
Na twoim miejscu poszukałbym tych z w123. Nie będą (przynajmniej nie powinny) różnić się kolorem no i pasować będą bez problemu. (mi 2 plastiki odstawają - nie chcą wejść do końca tak ze 2 mm).
Mogę to na spokojnie jeszcze sprawdzić, ja wiem że mam te plastiki z drugiej strony minimalnie inne, ale czy są z W201 czy w124 nie mam pojęcia.
Na twoim miejscu poszukałbym tych z w123. Nie będą (przynajmniej nie powinny) różnić się kolorem no i pasować będą bez problemu. (mi 2 plastiki odstawają - nie chcą wejść do końca tak ze 2 mm).
- Marcin
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 280CE 1980
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. Ciezko dostac korbki do W123 z szeroka zaslepka, a juz tym bardziej bezowe. A najgorsze jest to ze w swojej Bece mam w tej chwili tylko jedna szt.
Mowisz ze odstaja ale korbka trzyma sie jak powinna?
Mowisz ze odstaja ale korbka trzyma sie jak powinna?
Czarna Owca
- Tomek
- Moderator
Zrobię Ci jutro zdjęcia jak to wygląda jak dam radę.
No korbka się trzymie (póki co ) bo nikt mi drzwiami nie trzaska
No korbka się trzymie (póki co ) bo nikt mi drzwiami nie trzaska
- Marcin
- Beczuszkarz
Dobra, będę wdzięczny jak cykniesz jakąś fotkę Muszę coś z tym zrobić, bo jedna korbka krąży po czterech szybach a nie chcę wyrobić tego plastiku nonstop go zakładając i ściągając
Czarna Owca
- Tomek
- Moderator
Re: Korbki szyb
Sorry za zwłokę w czasie, już przesyłam fotki.
Pierwsze zdjęcie - plastik nie pasuje.
Drugie zdjęcie - plastik pasuje idealnie.
Trzecie zdjęcie - porównanie pierwszego (na górze) i drugiego plastika (na dole).
Korbki mam takie same - różnią się te plastiki.
Nie wiem jakie były W124/W201 - musiałbyś sam sprawdzić te osłonki (plastiki) korbek.
http://imgur.com/a/T7atc
Pierwsze zdjęcie - plastik nie pasuje.
Drugie zdjęcie - plastik pasuje idealnie.
Trzecie zdjęcie - porównanie pierwszego (na górze) i drugiego plastika (na dole).
Korbki mam takie same - różnią się te plastiki.
Nie wiem jakie były W124/W201 - musiałbyś sam sprawdzić te osłonki (plastiki) korbek.
http://imgur.com/a/T7atc
- Marcin
- Beczuszkarz
Hej, wielkie dzięki za fotki! Wygląda, na to, że !prawdopodobnie! W123=W201, natomiast na drugim zdjęciu wydaję mi się, że to W124. Nie da rady w tych drugich nieco pogłębić wycięcia, żeby maskownica weszła dalej?
Czarna Owca
- Tomek
- Moderator
Troszkę się te zdjęcia pomieszały teraz.
Na pierwszym zdjęciu korbka pasuje świetnie - jest to ten plastik na zdjęciu trzecim na dole - takiego musisz szukać.
Natomiast co do plastika z drugiej foty co nie pasuje to on jest na trzecim zdjęciu do góry - taki niezużyty w dobrym stanie to ten właśnie nie pasuje.
Nie próbowałem nic poszerzać - myślę że to by nic nie dało bo musi się plastik sztywno trzymać na korbce, poza tym nie dość że odstawał na odległość to jeszcze patrząc na niego z góry też była szparka 1mm...
Na pierwszym zdjęciu korbka pasuje świetnie - jest to ten plastik na zdjęciu trzecim na dole - takiego musisz szukać.
Natomiast co do plastika z drugiej foty co nie pasuje to on jest na trzecim zdjęciu do góry - taki niezużyty w dobrym stanie to ten właśnie nie pasuje.
Nie próbowałem nic poszerzać - myślę że to by nic nie dało bo musi się plastik sztywno trzymać na korbce, poza tym nie dość że odstawał na odległość to jeszcze patrząc na niego z góry też była szparka 1mm...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D 1980"
- Kontakt:
Gdybyś potrzebował osłon lub korbek to mam nadmiar. Kolor Dattel i jeszcze mam czarny.
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
- cichyPWR
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 230E automat '78
Ile za 4 dattel ? Wziąłbym bo moje popękały, skruszały ze starości , daj na PW.
Sent from my Lumia 625
Sent from my Lumia 625
Mój dwuletni syn: tato my mamy ziółty brym z bremką - tzn żółty samochód z gwiazdą