Witam.
Mam problem polegający na uciekającym paliwie przy wtryskach.
Nie wiem czy winna może być uszkodzona gładź na łączeniu przewodu od pompy wtryskowej do wtrysku czy wtryski gdzieś na zewnątrz puszczają.
Próbowałem to zapaćkać metalem w płynie, ale niestety dalej ucieka mi paliwo. Dodam że problem pojawił się jak "przegoniłem" beczkę po obwodnicy (szybkość 140, więc to chyba nie było jakieś straszne piłowanie).
Byłbym również wdzięczny za jakieś informacje odnośnie przewodów, od jakiego innego Merca by pasowały, ewentualnie jakieś linki do aukcji.
Pozdrawiam
uciekające paliwo przy wtryskach
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D "82
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D 1980"
- Kontakt:
Re: uciekające paliwo przy wtryskach
Gdzie Ci się dokładnie leje i o które przewody pytasz?
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
-
- Beczkofan
o te metalowe od pompy do wtrysków.
leje przy wtryskach. zakleiłem te kołnierzyki to zaczęło od góry spod nakrętki. a jak zakleiłem górę nakrętki to zaczęło od dołu.
z kolei jak od dołu zakleiłem to niewiadomo skąd spieprza. silnik mokry co ciekawe także porywa zaworowa jest uciapana ropą i nie potrafię dojść czemu.
leje przy wtryskach. zakleiłem te kołnierzyki to zaczęło od góry spod nakrętki. a jak zakleiłem górę nakrętki to zaczęło od dołu.
z kolei jak od dołu zakleiłem to niewiadomo skąd spieprza. silnik mokry co ciekawe także porywa zaworowa jest uciapana ropą i nie potrafię dojść czemu.
A może leje się, z przewodów przelewowych. Dawno temu, jak jeszcze nie wiedziałem co i jak, to pojechałem z takim samym tematem do mechanika. Lało mi się niby z dwóch rurek. Okazało się, że wężyki przelewowe były zbutwiałe i sobie lały. Po ich wymianie sucho. Spróbuj.
-
- Beczkofan
masz na myśli te gumowe rureczki między wtryskami?
już wymieniłem. dalej się leje. do tego puściła kolejna rurka przy sąsiednim wtrysku.
już wymieniłem. dalej się leje. do tego puściła kolejna rurka przy sąsiednim wtrysku.