Ktory silnik najlepiej znosi LGP? ktora generacje?

Moderator: Tomek

tomson255
Beczkolak
Beczkolak

Ktory silnik najlepiej znosi LGP? ktora generacje?

Post autor: tomson255 »

Siemanko koledzy, na pewno wiecie- ktory silnik z w123 coupe najlepiej znosi gaz, i ktory? STAG? BRC? prosze bardzo o pomoc a tym temacie :))
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Re: Ktory silnik najlepiej znosi LGP? ktora generacje?

Post autor: kazios »

nie ma znaczenia 2.3 czy 2.8 aby na gaźniku z wtryskiem mechanicznym słabo współpracuje. Tak czy siak lpg w mercedesie to złe połączenie.
Awatar użytkownika
scigon
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230 CE '81

Post autor: scigon »

Zadzwoń do jakiegoś mądrego gazownika w swoim regionie , wiem , że kiedyś był problem z gazem w mercach bo wkładali tam te najtańsze instalacje i one często "strzelały" teraz podobno technologia poszła do przodu i poradzili sobie z tym problemem , ale wiem , że nie każdy gazownik robi takie instalacje . Ja do swojego 230 CE czyli tego nowszego silnika będę wkładał właśnie tą nowszej generacji , jak to będzie jeździć nie wiem , znajomy ma mercedesa 230 GE i ma instalacje "IGS" i sobie chwali - jeździ nią juz pare lat .
Tytan
Beczkofan
Beczkofan

Re: Odp: Ktory silnik najlepiej znosi LGP? ktora generacje?

Post autor: Tytan »

Wiem ze to nie w123 ale znajomy ma w126 i ma silnik M103 na wtrysku i ma instalacje Landi renzo. I sobie chwali jezdzi tym autem juz kupe czasu a kupil juz z gazem i wymianial w zeszlym roku butle czyli auto jezdzi juz ponad 10 lat na gazie.
-Jesteś świrem wiesz?
-Nie. Dlaczego?
-Bo masz świra na punkcie Mercedesa.

Był:
Mercedes W 123 300D automat-sprzedany
Nissan Patrol 2.8 TD manual - sprzedany
Jest:
Mercedes W 124 200D
Fiat 126p FL
Awatar użytkownika
cichyPWR
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 230E automat '78

Post autor: cichyPWR »

Ja ze swojej strony zycze powodzenia jak zacznie silnik nierówno chodzic, wyregulujesz gaz, popier... benzynę, ustawisz bene na gazie nie pojdzie. Dlatego szybko pozbyłem sie gazu bo akurat miała moja beczka założony zanim kupilem. Zanim założysz zorientuj gdzie ustawisz k jeta

Sent from my Lumia 625
Mój dwuletni syn: tato my mamy ziółty brym z bremką - tzn żółty samochód z gwiazdą
ODPOWIEDZ