Witam,
Kompletuję sobie moją nowo zakupioną "wybrakowaną" 230e z 1985, zauważyłem brak elektromagnesu wentylatora, i brak elektrycznego wentylarora klimy, czy ktoś ma może podobny egzemplarz i mógłby mi zrobić foto jak to wygląda na samochodzie...?
Pozdrawiam
Krzysiek
Elektromagnes wentylatatora m102&wentylator klimy
Moderator: Tomek
Re: Elektromagnes wentylatatora m102&wentylator klimy
Zrobię jak Zona mnie pusci do garazu na chwilke 

no właśnie obiecałeś fotkę, już prawie wiosna.... a fotki dalej jak nie było tak nie ma, popatrz na moje fotki, brakuje mi też obudowy wentylatora chętnie zobaczę twoją, no chyba że żona...LohrSith pisze:Zrobię jak Zona mnie pusci do garazu na chwilke

- Załączniki
-
- IMG_8414.JPG (111.27 KiB) Przejrzano 1413 razy
-
- IMG_8413.JPG (97.83 KiB) Przejrzano 1413 razy
-
- IMG_8412.JPG (126.46 KiB) Przejrzano 1413 razy
Witam
Na zdjęciach nie widać, czy brakuje elektromagnesu. Elektromagnes znajduje się pod kołem pasowym na pompie wody. Niedawno wymieniałem ją u siebie (co prawda w 124 ale silnik M102). Elektromagnes jest przykręcony na 3 śruby do trójkąta, a koło pasowe na cztery śruby do kołnierza pompy.
Pozdrawiam
Mariusz
Na zdjęciach nie widać, czy brakuje elektromagnesu. Elektromagnes znajduje się pod kołem pasowym na pompie wody. Niedawno wymieniałem ją u siebie (co prawda w 124 ale silnik M102). Elektromagnes jest przykręcony na 3 śruby do trójkąta, a koło pasowe na cztery śruby do kołnierza pompy.
Pozdrawiam
Mariusz
Brakuje Ci wiatraka z bliźniaczą bieżnią jak na kole pasowym.I to ta bieznia jest przyciągana w momencie podania przez stycznik(czujnik) na głowicy czerwony łepek minusa a nie elektromagnesu.Po pompie wody w jej centrum pod koło pasowe powinien iść gruby okrągły czarny kabel jak jest to elektromagnes też siedzi na miejscu .Drugi brak to oczywiście osłona- tunel lego wiatraka .
Wiatraka mi nie brakuje, foto było ze zdjętymtatarak pisze:Brakuje Ci wiatraka z bliźniaczą bieżnią jak na kole pasowym.I to ta bieznia jest przyciągana w momencie podania przez stycznik(czujnik) na głowicy czerwony łepek minusa a nie elektromagnesu.Po pompie wody w jej centrum pod koło pasowe powinien iść gruby okrągły czarny kabel jak jest to elektromagnes też siedzi na miejscu .Drugi brak to oczywiście osłona- tunel lego wiatraka .