Witam, pracuje nad uruchomieniem mojego centralnego zamka w I serii. Genralnie i ogolnie to wszystko wiem i mam wszystko rozebrane. Nie wiem tylko jak wyglada temt silowniczka przy wlewie paliwa, ponieważ w przeciwieństwie do pozostalych zamków tam jest tylko jeden trójnik gumowy, tak jakby silnowniczek ktory powinien tam byc mial tylko jedno wejscie, ale to troche nielogiczne.
Czy byla tam jakas rzezba?? Czy tak powinno byc??
Na schemacie w ASO wyglada tak jakby faktycznie tam byl silowniczek z jednym wyjsciem ale to dziwne troche. Wyglada na to ze jest tam taki sam silownik jak w W107 czy W 116 z jednym zbiorniczkiem powietrza i z dlugim zakrzywionym bolcem ??
Gdyby ktos miał foto bylbym wdzięczny
silownik c. zamka wlewu paliwa
Moderator: Tomek
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
Re: silownik c. zamka wlewu paliwa
Tak, tak to właśnie wygląda. Ten siłownik działa tylko w jedną stronę - wysuwa pręcik, kiedy działa podciśnienie. Kiedy skończy się próżnia, siłownik wciąga pręcik i klapka się otwiera. Głupie, bo po dłuższym postoju można tę klapkę otworzyć, ale tak to właśnie wyglądało w oryginale.
- Załączniki
-
- Image1.jpg (76.96 KiB) Przejrzano 667 razy
Ma kto. namiary na gumkę w tym siłowniku? Jakiś numer? Ja mam te gumkę przetartą i centralny nie działa i w pelni.
-
- Beczkofan
hmmm ciekawe, trochę szkoda bo widziałem do kupienia na allegor ten silnownik od w107 a on ciagnie w dwie strony, w sumie daloby się go podlaczyc pod instalacje bo weze ida tam dwa.
- Luszi
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 280C 1977
No, dałoby się podłączyć go do węży idących do zamka bagażnika - o ile jest miejsce na montaż, jeśli taki dwustronny jest większy.
-
- Beczkofan
na fotach wygląda identycznie poza tym otwory na sruby można zawsze wywiercić bo blacha w bagażniku cienka.