wygluszenie

Moderator: Tomek

stiven1985
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 280 C

wygluszenie

Post autor: stiven1985 »

Jestem na etapie składania wnętrza moje coupety, i zauwazylem ze baryczne wygłuszenia które ida od nog kierowcy i pasażera do góry po scianie gordziowej sa w paru miejscach nadłamane i odstają, chciałem je uslozyc ale się kazlo ze sa zupełnie sztywne, pewnie cas zrobil swoje, auto jest z 77 roku a one wygladaja na fabryczne. I teres pytanie do Tych co się bardziej ode mnie oreintuja.

Co mam z tym zrobić??? czy one pelnią swoja funkcje??Wywalac i pakowac tam maty butylowe????
Awatar użytkownika
olsztyniak
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 230E

Re: wygluszenie

Post autor: olsztyniak »

Maty sporo pójdzie, żeby było tak grubo, jak fabryka. Ja w swoim dałem na podłogę matę 2 warstwy zamiast oryginału (przy łataniu podłogi). Biorąc na chłopski rozum, to nowa mata jest lepsza od połamanego oryginału, bo na pewno lepiej przylega pełną powierzchnią i przez to lepiej spełnia swoją funkcję niż drżący, połamany oryginał. Na pewno zaraz podniosą się głosy, że oryginał, to oryginał. I trzeba się z nimi zgodzić, pod warunkiem, że oryginał jest sprawny. Można jeszcze spróbować odłamać tylko to co jest luźne i dociąć tam z maty, albo na to odłamane nakleić jedną warstwę maty (bez docinania). I ja osobiście zrobiłbym to ostatnie. Na pewno będzie lepiej niż jest.
stiven1985
Beczkofan
Beczkofan

mogę to wpasować bo jest z powodu upływu czasu odkszatlcone akurat tak jak wneka na nogi , jest kilka peknięć i kilku kawałków brakuje bo się odłamały, pytanie jest tez takie, jak to tłumi ??. Blcharz jak zakgladł pod spód to połamał w paru miejscach,bardziej mi się jednak widzi nowa mata :)
Awatar użytkownika
jurek-mik
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: w123 1984 2,4 diesel

Post autor: jurek-mik »

Mają bardzo dobrej jakości na allegro o różnej grubości .Myślę,że lepiej nową założyć niż miała by zostać stara popękana orginalna.
stiven1985
Beczkofan
Beczkofan

zaczałęm wygluszc podloge matami stp butylowymi tak samo tylna półke bo poszly tam nowe glosniki, poki co efektu jeszcze nie sprawdzilem bo auto nadal w odbudowie ale jak skoncze to dam znac jak sytuacja wyglada :):) Sciane grodziowa zostawilem ze starym wygluszeniem, nowe polozylem tylko na podloge. Byc moze jeszcze zmienie zdanie ale poki co poprawiam po blacharzu niedorobki i ogolenie temat wygluszenia narazie utknal.
ODPOWIEDZ