uszczelki na próg coupe
Moderator: Tomek
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: c123
uszczelki na próg coupe
Witam poszukuję uszczelek do coupe tych co są na progu przez całą długość drzwi. Poproszę numer części. Pozdrawiam
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: uszczelki na próg coupe
niektórzy z sedana docinali. chyba jedyny ratunek. tylko inna kwestia - znajdź teraz zdrową z sedana jak już nawet za spękane szmatławce po 500 wołają. a apropo linku który wrzuciłeś - te 249 ojro to za obie strony czy za jedną?
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: c123
Jedna hehe i to chyba już tylko prawa strona
-
- Beczkomistrz
to ja już nie mam więcej pytań ...
A ja coś mam ale ile?
odświeżam temat...pisałem do tego kolesia co na ebayu handluje, ta cena jest za 2szt. tylko jest gorszy problem...
to jest sama guma bez tego aluminiowego "ceowanika" co jest wtopiony w oryginale.
Koleś mówi że trzeba sobie wyciągnąć z oryginalnej uszczelki i przykleić "specjalnym" klejek Ci niemcy to mają trochę najebane...sami mają dwie lewe ręce do roboty a tu takie bzdury wymyśla...jak to wkleić żeby trzymało i się nie oderwało od progu??
No i jeszcze ta jego uszczelka nie ma tej końcówki plastikowej - też trzeba sobie przykleić
Generalnie problem jest mega z tymi uszczelkami, pisałem do serwisów w USA bo strony pokazywały że niby są dostępne ale dupa
zostaje abo szukanie używek co graniczy z cudem bo wszystko jest już skapciałe albo dobranie od innego modelu...może w124 miało podobne rozwiązanie, albo starsze 114 ??
ktoś ma pomysł??
podejrzewam że ten gebels z ebaya ściąga te gumy z turcji (tam jest największy rynek jeśli chodzi o reanimację podrób) i dowala chore pieniądze
może znaleźć jakoś namiary i samemu ściągnąć?
to jest sama guma bez tego aluminiowego "ceowanika" co jest wtopiony w oryginale.
Koleś mówi że trzeba sobie wyciągnąć z oryginalnej uszczelki i przykleić "specjalnym" klejek Ci niemcy to mają trochę najebane...sami mają dwie lewe ręce do roboty a tu takie bzdury wymyśla...jak to wkleić żeby trzymało i się nie oderwało od progu??
No i jeszcze ta jego uszczelka nie ma tej końcówki plastikowej - też trzeba sobie przykleić
Generalnie problem jest mega z tymi uszczelkami, pisałem do serwisów w USA bo strony pokazywały że niby są dostępne ale dupa
zostaje abo szukanie używek co graniczy z cudem bo wszystko jest już skapciałe albo dobranie od innego modelu...może w124 miało podobne rozwiązanie, albo starsze 114 ??
ktoś ma pomysł??
podejrzewam że ten gebels z ebaya ściąga te gumy z turcji (tam jest największy rynek jeśli chodzi o reanimację podrób) i dowala chore pieniądze
może znaleźć jakoś namiary i samemu ściągnąć?
-
- Beczkomistrz
do progu wpinasz to na kołki więc nie ma problemu. myśle,że dobry klej by poradził żeby tą gume połączyć z aluminiowym ceownikiem. ceownik i plastikowe zakończenie też by nie było jakoś trudno zdobyć. tylko kwestia samej gumy,cena naprawde jest chora. ale jak by faktycznie namierzyć tańszego dostawce to temat ciekawy i chyba jedyne rozwiązanie. no i ciekawe jak to jest w innych autach,może faktycznie jest coś "padchadziaszcze".
żeby to kosztowało max 50e to można by zaryzykować i się pobawić, ale skurwiel dowalił 250e to lekka przesada za samą gumę
będę temat próbował jakoś ogarnąć, mam w samochodzie wszystkie nowe uszczelki więc bez sensu jest pchać tą ostatnią zgniłą
będę temat próbował jakoś ogarnąć, mam w samochodzie wszystkie nowe uszczelki więc bez sensu jest pchać tą ostatnią zgniłą
a czy ta uszczelka na próg będzie pasowała od kombi (po skróceniu) ?
wydaje się że tak, ale wolałbym się upewnić
wydaje się że tak, ale wolałbym się upewnić