Czym najlepiej czyścić wnętrze?
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
Czym najlepiej czyścić wnętrze?
Jakie macie sposoby na skuteczne mycie wnętrza w tym oczywiście tapicerki?
Re: Czym najlepiej czyścić wnętrze?
Do plastików i winylu na początek APC, tylko nie jakieś dziadostwo za 7 zł bo szkoda zachodu. Nie bój się użyć delikatnej szczotki, nic się nie stanie. Później coś do konserwacji. Tylko broń Boże nie jakiś plak !!! Osobiście polecam mleczko Poorboy, matowe. Żadnych plam, klejenia czy łapania kurzu. Wszystko do znalezienia na YT.
Jestem zbyt młody, żeby jeździć dieslem...
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: c123
Poorboy super sprawa takze polecam piekny zapach i suprr efekt i trwalosc
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 280C
a czego byście użyli do samej tapicerki?
Osobiście podjechałbym na myjnię parową. Próbowałem kiedyś sam ogólnodostępnymi środkami ale efekt mizerny. Poza tym październik to nienajlepszy pomysł na pranie tapicerki, która po wszystkim musi po prostu porządnie wyschnąć. Przy takiej pogodzie zajmie to kilka dni, a wcale nie jest pewne, że doschnie. Sugeruję zająć się tapicerka na wiosnę, szczególnie jeśli chcesz to robić samemu.
Jestem zbyt młody, żeby jeździć dieslem...
Do czyszczenia tapicerki to tylko pranie odkurzaczem ekstrakcynym. Po praniu zostaje tylko niewielka ilość wody do wyschnięcia
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230 ce
Z parą bym bardzo uważał, kolegi auto (s123 280te) było traktowane parowo i połowa tapicerki się porozklejała. Pewnie efekt nieudolności (nie kolegi tylko zakładu), ale znaczy że się da. Dobre APC większość rzeczy rozwiąże.