Kierunkowskazy w123

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

PiotrekB
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 300 TD

Kierunkowskazy w123

Post autor: PiotrekB »

Witam jestem nowym członkiem forum. Mam pytanie ponieważ w innych postach nie znalazłem na nie odpowiedzi. Czy sa jakieś różnice miedzy przednimi kierunkowskazami w wersji europejskiej a tymi z USA? Ponieważ od niedawna stałem sie właścicielem beczki i chciałbym ja doprowadzić do stanu zadowalającego :D niestety oprócz innych prac ktore mnie nad nią czekają jest rownież pęknięty lewy przedni kierunek No i wlasnie stad moje pytanie czy jakieś różnice sa miedzy wersja euro a USA? Pozdrawiam
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Re: Kierunkowskazy w123

Post autor: Kowal_80 »

jest różnica. jak się przyjrzysz na łuku,bliżej błotnika to wersja usa ma tak jakby pionowy odblask. wersja europejska ma cały kierunek z jednolitego "szkła".
PiotrekB
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 300 TD

Post autor: PiotrekB »

Super. Dzieki za informacje :D
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Europejskie dla pozostałych zainteresowanych tematem, też są różne, Różnią się marką, bosch i hella, ale jakie roczniki które miały nie wiem. Z wyglądu są w zasadzie identyczne. Reflektory bawole oczy również. tylko cecha z bliska jak się przypatrzyć. I miliardy zamienników oczywiście z firmy pucuj dziada.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

w rozbieranych beczkach (wersja euro) często trafiały mi się kierunki firmy Aric. domyślam się,że nie szły one fabrycznie ale o dziwo bardzo dobrze pasowały.
Nex@pl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: sedan

Post autor: Nex@pl »

Kornick pisze:Europejskie dla pozostałych zainteresowanych tematem, też są różne, Różnią się marką, bosch i hella, ale jakie roczniki które miały nie wiem. Z wyglądu są w zasadzie identyczne. Reflektory bawole oczy również. tylko cecha z bliska jak się przypatrzyć. I miliardy zamienników oczywiście z firmy pucuj dziada.
II seria 200 benzyna wszystko hella. To chyba zalezalo glownie od tego co im sie nawinelo w dostawie pomiedzy rocznikami i seriami,
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

Też tak mi się wydaje, nie zauważyłem w tym żadnych prawidłowości.
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Może wiecie jakie w 200D biednej wersji powinno być? mam Hellę w większości, ale nie do końca.
Awatar użytkownika
hellrazor
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: hellrazor »

Po rozkodowaniu VIN'u wyskoczy Ci producent oświetlenia.
Jestem zbyt młody, żeby jeździć dieslem...
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

A nie producent głównych reflektorów?
ODPOWIEDZ