Uchwyty kołpaków - gdzie zdobyć
Moderator: Tomek
Uchwyty kołpaków - gdzie zdobyć
Witam,
jestem nowym użytkownikiem tego forum, a od niedawna także posiadam W123 200D 1984 r.
Nie będę tutaj się rozpisywał na temat historii mojej beczki ale w skrócie napiszę: stała 12 lat w szopie, po wymianie paliwa, oleju, filtrów, aku itd. auto odpala na dotyk! Felgi poszły do regeneracji ale uchwyty kołpaków są do wymiany. Może ktoś będzie w stanie wskazać mi miejsce, gdzie takie uchwyty nabędę. Na Allegro były ale kiedyś (print screen) i nie mogę się dokopać do sprzedawcy W załączeniu fotki tego czego poszukuję.
jestem nowym użytkownikiem tego forum, a od niedawna także posiadam W123 200D 1984 r.
Nie będę tutaj się rozpisywał na temat historii mojej beczki ale w skrócie napiszę: stała 12 lat w szopie, po wymianie paliwa, oleju, filtrów, aku itd. auto odpala na dotyk! Felgi poszły do regeneracji ale uchwyty kołpaków są do wymiany. Może ktoś będzie w stanie wskazać mi miejsce, gdzie takie uchwyty nabędę. Na Allegro były ale kiedyś (print screen) i nie mogę się dokopać do sprzedawcy W załączeniu fotki tego czego poszukuję.
- Załączniki
-
- Print Screen
- uchwyt kołpak 02.jpg (225.28 KiB) Przejrzano 1225 razy
-
- Tak wyglądają moje
- IMG_20171004_221107.jpg (87.92 KiB) Przejrzano 1225 razy
-
- kilku brakuje
- IMG_20171003_210811.jpg (163.88 KiB) Przejrzano 1225 razy
Re: Uchwyty kołpaków - gdzie zdobyć
JEszcze niedawno kupowałem od użytkownika https://allegro.pl/uzytkownik/1078580/oceny po 6 zł sztuka. Zapytaj może ma i wystawi.
Teraz jest oferta innego sprzedawcy, i kosztują 18 zł/szt... http://allegro.pl/klipsy-do-kolpakow-do ... 08735.html
Można jeszcze sprawdzić w ASO, czasami ceny mogą mile zaskoczyć.
Teraz jest oferta innego sprzedawcy, i kosztują 18 zł/szt... http://allegro.pl/klipsy-do-kolpakow-do ... 08735.html
Można jeszcze sprawdzić w ASO, czasami ceny mogą mile zaskoczyć.
A widzisz dzięki, słabo szukałem, znaczy się nie przyszło mi do głowy wpisać klipsy do kołpaków ale z ceną odleciał i to do potęgi - ponad 300 zł za komplet, za tyle to zregenerowałem cztery felgi heh. Do jednego serwisu już napisałem ale raczej mnie olali.
Dzięki za tego użytkownika co od niego brałeś, spróbuję się z nim skontaktować.
Dzięki za tego użytkownika co od niego brałeś, spróbuję się z nim skontaktować.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 200D sedan
Kupowałem w aso bez łaski, i przypinam białymi trytkami kapsel, wywiercone mam dziurki w felgach, bo mi dwa razy na dzurwie jakiejś kołpaki spadły. Wiocha jak nic, ale wolę mieć dziurki niż znów szukać kapsli. Do kaczki też kupiłem w aso 5 złotych za zatrzask, przykręciłem dodatkowo przez otworek śrubkami M5 krótkimi, wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Jest ich pięć na felgę, więc w sumie 25.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: sedan
jezdze 10 lat i nigdy mi (tfu) kolpak nie odpadl. 5szt na kolo bylo w oryginale.
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
5? skąd takie info?
-
- Beczkofan
Ja dłużej, zdecydowanie dłużej jeżdżę, i mi dwa razy kapsel poszedł w pole. Mam pecha widocznie.
Dziękuję bardzo za wszystkie informacje, tak jak pisałem wyżej udało mi się skontaktować z tym użytkownikiem co mi lofix przesłał i nabyłem po 6 zł. Fakt, gdybym wcześniej zadzwonił do ASO to bym nabył u nich. Ten drugi link co gościu sprzedaje po 18 zł/szt to jakiś kosmita
-
- Beczkofan
Idiotów się nie sieje, sami się rodzą, ciekawe ile nasz OLXowy lider zdzierstwa sobie liczy, pewnie ze 25 sztuka.