Kick down
Moderator: Tomek
Re: Kick down
Witam
Nie napisałeś jaka to skrzynia. Najczęściej kick down to przycisk pod pedałem gazu i elektromagnes z tyłu skrzyni. Czyli podstawa to sprawdzenie tego przycisku pod pedałem oraz czy po jego wciśnięciu pojawia się +12V na elektromagnesie.
Podrawiam
Nie napisałeś jaka to skrzynia. Najczęściej kick down to przycisk pod pedałem gazu i elektromagnes z tyłu skrzyni. Czyli podstawa to sprawdzenie tego przycisku pod pedałem oraz czy po jego wciśnięciu pojawia się +12V na elektromagnesie.
Podrawiam
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: c123
silnik m 102 2,3 benzyna na wtrysku.
Jeżeli nie wiesz co to za skrzynia to podaj VIN. Po VINie sprawdzę. Ale i tak trzeba zacząć od tego co napisałem wyżej. Jeżeli na elektromagnesie pojawia się napięcie to wtedy trzeba będzie szukać dalej.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: c123
wdb12324312014788
Według VINu masz skrzynię 722.122. Nie znam tej skrzyni. Dokumentację do niej mam po niemiecku, a ja nie szprecham. Po jej pobieżnym przejrzeniu chyba jest elektromagnes załączający kick down. Sprawdź czy pod pedałem gazu jest przełącznik. Jeśli jest to poszukaj elektromagnesu w skrzyni i go sprawdź.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
ja mam u siebie guzik pod pedałem gazu i elektromagnes przy skrzyni ale nie ma reakcji poprzez jego wciśnięcie, auto natomiast robi sobie redukcje samo poprzez raptowne wciśniecie pedału gazu - bez dotykania guzika. Guzik sprawdzam miernikiem, po wciśnięciu tego guzika na mierniku powinno pojawić się napięcie jak natomiast sprawdzić ten el. przy skrzyni?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Plus dajesz i sluchasz ma pykac
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 280 C
a jak nie pyknie? To można rozebrać i naprawiać czy trzeba szukać sprawnego?