Witam. Zamierzam a raczej jestem zmuszony do wymiany półosi w mojej beczce. Otóż chce zamówić półośki przez internet gdyż sklepy na miejscu mają "do zamówienia" po 1300zł za sztuke. Na allegro widze po 300zł/szt. Teraz mam wątpliwość czy oprócz samych półosi potrzeba jakieś oringi, uszczelniacze pod tą pokrywe mostu czy może jeszcze coś innego? Tak żebym pojechał do znajomego robić z sukcesem bez jakiejś wtopy musi to być zrobione jednego popołudnia/wieczora. Jutro chciałbym zamówić te części, podpowiedźcie prosze

napewno wiecie co i jak... Jaki olej do mostu zalać nowy, jaki polecacie? I czy wymieniać jedną czy dwie? prawa daje sie tak jakby wsuwać i wysuwać w osi piasta-most czyli jest do niczego na dodatek wyleciał z niej olej i przerwana jest ta guma, druga niby siedzi sztywno ale jest spocone na gumie przy moście i coś myśle że lepiej też ją wywalić i wsadzić nową. Za 2 tygodnie mam dalszą trase i niechce niespodzianek że ta druga półoś zacznie walić

Czekam na wasze odpowiedzi, podpowiedzi, czego jakich niespodzianek moge sie spodziewać. Dziękuje.