Szprychowane koła od Mercedesa centrowanie?
Moderator: Tomek
Szprychowane koła od Mercedesa centrowanie?
Witam koledzy.
Wszedłem w posiadanie szprychowanych felg do Mietka. Koła są wyważone opony ok ale mam niewielkie bicie macie może namiar na kogoś kto potrafi centrować takie felgi?
Pozdrawiam Stach
Wszedłem w posiadanie szprychowanych felg do Mietka. Koła są wyważone opony ok ale mam niewielkie bicie macie może namiar na kogoś kto potrafi centrować takie felgi?
Pozdrawiam Stach
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Re: Szprychowane koła od Mercedesa centrowanie?
Zapytaj w serwisie motocyklowym (mówię całkiem serio)
Pytałem brak przyrządów do zamocowania koła i po sprawie:(
Na tej stronie sprzedają wyłącznie szprychowe felgi do samochodów. Możesz zapytać ,może znają kogoś albo sami robią naprawy.
http://www.szprychowe.pl/felgi.php
http://www.szprychowe.pl/felgi.php
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Madry slusarz z tokarka i czujnikiem zegarowym sobie z tym poradzi, wyprostuje je ale nie wyważy, mozesz sie udac do zakladu gdzie wyważa sie waly napedowe, korbowe itd, ale zaplacisz dosc sporo a po zalozeniu opon i tak trzeba bedzie nabijac odważniki, moje zdanie jest takie, ze dal bym to do prostowania na tokarce a potem tylko przypilnowal goscia na kapciarni ze jak mu wyjdzie do nabicia ciężki odważnik to zeby obrócił opone o np 180'
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: soon
To się nazywa wyważanie z optymalizacją. Najpierw wyważa się felgę, później wrzuca oponę i maszyna mówi jak ustawić oponę względem felgi żeby było jak najmniej odważników. Popytaj w okolicy który zakład robi taką usługę.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
to już lepiej zrobić wyważanie dynamiczne i bez problemu wyważą felgę z oponą na aucie.
A i zwykłe wyważanie zrobią bez problemu, bo przecież wyważa się felgi przez otwór centralny i tutaj jest taki otwór, to co za problem, żeby wrzucić koło na wyważarkę ?
A i zwykłe wyważanie zrobią bez problemu, bo przecież wyważa się felgi przez otwór centralny i tutaj jest taki otwór, to co za problem, żeby wrzucić koło na wyważarkę ?
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Wyważanie to pikus, ale jemu chodzi o to ze jest bicie na feldze, w wsk dalo sie to zrobic przy pomocy kombinerek i kredy szkolnej ale chyba nie o to chodzi
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.