Witam.
Mam problem z wysprzeglaniem. W123 2.4. Rok 1980.Sprzęgło przez długi czas brało bardzo nisko. Wymieniłem pompkę i wysprzeglik na nowe. Wszystko odpowietrzone i biegi wchodzą ze zgrzytem. Ciegna wyregulowane książkowo.
Kupiłem i wymieniłem docisk i tarcze na używkę
, dalej to samo. Juz 3 razy skrzynie zrzucalem. Pomocy.
Problem z wysprzeglaniem
Moderator: Tomek
- darekrei
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 200D MOC!!
Re: Problem z wysprzeglaniem
Mialem kiedys podobny problem, wymienilem pompke i wyskrzeglik, dalej bylo to samo. Okazalo sie ze malo skutecznie odpowietrzalem sprzeglo. Po odpowietrzaniu, ze sprezonym powietrzem wdmuchiwanym przez korek zbiorniczka, sprzeglo smiga jak nowe. Wiec zacznij od porzadnego odpowietrzania.
Moze byc tez problem z walkiem glownym w skrzyni, ktory ma luz i przesywa sie razem z nacisnieciem sprzegla.
Moze byc tez problem z walkiem glownym w skrzyni, ktory ma luz i przesywa sie razem z nacisnieciem sprzegla.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Sprzeglo odpowietrza sie w druga strone, popuszczasz odpowietrznik i strzykawka wciskasz plyn, strzykawka ok 50ml i nie moze byc w niej ani jednej banki powietrza
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
Zakładasz wężyk na odpowietrznik zacisku prawego koła, i łączysz z odpowietrznikiem przy sprzęgle który musi być popuszczony. Odpowietrznik zacisku zakręcasz i odkręcasz jak przy odpowietrzaniu. Potrzebna druga osoba do naciskania pedału hamulca
O super za rady. Jutro będę dzialal