Jaka Piasta do Mercedesa W123
Moderator: Tomek
Jaka Piasta do Mercedesa W123
Mam pytanie. Muszę wymienić piastę z tylu lewą ponieważ są duże luzy. Czy istnieje możliwość zamontowania piasty z innego modelu widziałem ze ciężko znaleźć piastę do w123 a i cena nowej nie zachęca kosmiczne pieniądze. Widziałem ze na jednej z niemieckich stron napisali pod Piasta ze pasuje do w115, w116, w123 i w126 czy tak faktycznie jest ze mogę szukać piasty z innego modelu i będzie pasować ?
Re: Jaka Piasta do Mercedesa W123
Luzy masz na łożysku czy wieloklin w piaście jest wyrobiony(zdarza się to bardzo rzadko częściej siada półoś)).Piasta to żaden problem mam kilka wymontowanych w stanie b.d.
Mechanik napisał ze jest luz na śrubach nie za bardzo wiem o co chodzi w temacie powiedział jedynie ze muszę zmienić piastę i półos która już mam ale nie mam piasty. Ile byś chciał za piastę lewa tylnią ?
Generalnie powiedział ze łożysko i półoś zamówi sam ale piasty nie ma i muszę ja sam znaleźć.
Zestaw łożysk tylnych Febi 08840 koszt ok 100zł ale uwaga w Intercars ponad 300zł!,półoś dobra używka 250zł.
Piasta tylna u mnie 100zł +wysyłka.Mogę wystawić na Allegro i odbiór będzie w paczkomacie (wysyłka wg cennika Allegro)
Piasta tylna u mnie 100zł +wysyłka.Mogę wystawić na Allegro i odbiór będzie w paczkomacie (wysyłka wg cennika Allegro)
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
nowa półoś to 250zł
Wszystko mam poza piastą. Tatarak odpisz proszę na ów w sprawie piasty. Dziękuje wszystkim za info i pomoc.
Tą nowa półoś w zamienniku można sobie wsadzić.