Prośba o wycenę
Moderator: Tomek
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: F123
Prośba o wycenę
Witam, posiadam w123 300d automat. jest to moje jedyne auto więc od roku jeździ codziennie, ani razu nie zawiodło. silnik odpala na mrozie, nie bierze oleju, wymieniona uszczelka pokrywy, uszczelka miski olejowej, oleje filtry skrzynia pracuje bez zarzutu (po remoncie) wymienione tarczki uszczelki, sterownik hydrauliczny, olej i filtr. chciałbym zamienić go na coś mocniejszego, więc proszę o +/- wycenę ile mogę "skasować" za komplet. mogę podesłać filmik jak odpala, jak zmienia biegi itp:) wesołych świąt gromado w123!
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: Prośba o wycenę
Zdjęcia stan karoseri
-
- Beczuszkarz
chodzi mi o sam silnik + skrzynie. buda zostaje u mnie.
-
- Beczkomistrz
Silnik 1000 zł skrzynia 500.
-
- Beczkofan
- Posiadany model W123: 123 200 123 280 ce
Silnik w takim stanie bez problemu sprzedaż za 1800 sam za tyle sprzedawalem
-
- Beczuszkarz
widzę na olx wystawiony silnik ze skrzynią manualna za 4.5
-
- Beczkomistrz
A jak wystawie swój za 15 tys to znaczy ze będzie tyle wart? Tomek ostatnio długo się bujal żeby 300D sprzedać za 500 zł. Ja tam nigdy nie miałem problemu żeby sprzedać diesla za 1000 zł lub więcej bo chłopaki z Ukrainy lykali. Kwestia taka ze teraz trochę się pozmieniało na Ukrainie.
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Ale ten 300d był w słabym stanie - kto był na zlocie ten widział, że kopcił (mimo sprawdzonej pompy i wymienionych końcówek, te uszczelki o których piszesz że wymieniałeś u mnie też były wymienione ). Przez tel tego nie ukrywałem że kopcił, w dodatku jeden wtrysk później stukał. No i sprzedałem bez alternatora i rozrusznika, za 500zł. Ostatnio sprzedałem 240d z brakiem sprężania za 300zł
A Ty Maciek mowiłeś, że super silnik to 3tys jest warty - jeszcze nie tak dawno
Więc, będąc na miejscu właściciela, nie znając zupełnie ani przebiegu, ani ciśnienia sprężania jakie ma, ciężko coś powiedzieć o kwocie sprzedaży. Jeśli przy mrozach dużych odpala (mój odpalał do -15 ), to coś już jest warty, ale nikt z nas nie wie ani jak to pracuje, ani jakie ma ciśnienie sprężania. Więc może być warty 700zł, a może być i 2000zł jeśli remontu nie wymaga.
A co do skrzyni to nie wiem zupełnie, na takie coś musi być "amator", który będzie szukał akurat takiej. Może być tak, że będziesz starał się to sprzedać za 500zł i długo nie sprzedasz, a może za 1500zł od razu ktoś kupi.
A Ty Maciek mowiłeś, że super silnik to 3tys jest warty - jeszcze nie tak dawno
Więc, będąc na miejscu właściciela, nie znając zupełnie ani przebiegu, ani ciśnienia sprężania jakie ma, ciężko coś powiedzieć o kwocie sprzedaży. Jeśli przy mrozach dużych odpala (mój odpalał do -15 ), to coś już jest warty, ale nikt z nas nie wie ani jak to pracuje, ani jakie ma ciśnienie sprężania. Więc może być warty 700zł, a może być i 2000zł jeśli remontu nie wymaga.
A co do skrzyni to nie wiem zupełnie, na takie coś musi być "amator", który będzie szukał akurat takiej. Może być tak, że będziesz starał się to sprzedać za 500zł i długo nie sprzedasz, a może za 1500zł od razu ktoś kupi.
-
- Beczuszkarz
dziękuje za odpowiedzi, mierzam się do zaimplementowania v8 do mojej beczki i szukam ekonomicznego rozwiązania
"ekonomicznego" hehe
"ekonomicznego" hehe
Przyglądając sie powyższej dyskusji odnoszę wrażenie ze nasze beczki to juz niedługo w kwestii cen za części dogonią Grossera 600 w ktorym za przełącznik do regulacji szyb trzeba zostawic 5000pln. Jednocześnie smutne i zabawne jest to ile kasy niektórzy wołają za fanty do w123, jednak tak długo jak będą jelenie placący zawyżone kwoty tak beda znajdowac sie sprzedajacy ktorzy zawyżają ceny a czesto mozna to nazwac próbą rozboju w bialy dzień. Silnik ze skrzynia za 4.5k? heheh chyba po generalnym remoncie, a wtedy jaki sens kupowac inny silnik? Nparawia sie swoj i tyle w temacie. Pamietajacie ze kupujac część używana nigdy nie wiemy co kupujemy i nie ma na to żadnej rękojmi.