Czy będzie pasowała felga ??
Moderator: Tomek
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 300 d
Czy będzie pasowała felga ??
Witam postanowiłem kopic mojej beczce nowe felgi i nie mam pojęcia czy wejdą do niego te felgi czy wszystko będzie pasowali czy nic nie będzie trzeba przerabiać i wszystko będzie pasowało do siebie i działało rozmiar felgi 5x112 et 25 16/7,5 cala wymiar opony 215/50
Re: Czy będzie pasowała felga ??
otwor centrujacy 66.6cm i bedzie pasowac bez problemu, chociaz mysle ze opona 215/50 bedzie troche za niska wiec mozesz uzyskac efekt wozu drabiniastego, proponuje 215/55 r16 lub 205/60 r16 ale to sa rozmiay opon mniej dostepne i troche drozsze niz inne popularne rozmiary. pozdrawiam
Zaklep sobie od razu górne ranty przednich błotników i zakup zestaw nowych części do zawieszeń.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
A po co ?? :/
Witam!
Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
Mam do kupienia felgi ala bbsy ale w rozmiarze 17x9,0 et 30 i mam takie pytanie czy te felgi wejdą do w123 coupe?
Większość ludzi daje na przód 8,5 a na tył 10.
Stosował ktoś może taki felgi? Jakie odczucia?
Pozdrawiam
Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
Mam do kupienia felgi ala bbsy ale w rozmiarze 17x9,0 et 30 i mam takie pytanie czy te felgi wejdą do w123 coupe?
Większość ludzi daje na przód 8,5 a na tył 10.
Stosował ktoś może taki felgi? Jakie odczucia?
Pozdrawiam
Tyl bez problemów ,ale przód bedą wystawały lekko poza obrys
Czyli jaki maksymalny rozmiar musi być i jakie ET żeby to bez problemu weszło na przód?
Rozmiar obojętny ważne ET 25 / 28
Dzięki kolego! Felgi zamówione! Na przód 8,5 a na tył 10 cali i ET 20. Zobaczymy jak to spasuje. Pozdrawiam
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
A co to za bzdura z tym et ? Przecież et bez szerokości felgi nie istnieje przy takich dywagacjach, to tylko odległość środka felgi od płaszczyzny styku z piastą. Polecam stronę willtheyfit.com