Długo zastanawiałem się czy poruszać ten temat ale po ostatnim telefonie stwierdziłem że miarka się przebrała. Jaki jestem poznali mnie ludzie na zlocie beczkolandi. Inni nadal mnie poznają w na co dzień. Mam trzy pasje. Wędkarstwo, motocykle zabytkowe oraz W123. Lubie też inne stare mercedesy chodź beczka ma u mnie szczególne miejsce w sercu. Prywatnie pracuję, po godzinach naprawiam auta z gwiazdą na masę. Mam z tego powodu masę telefonów. Zawszę staram się pomagać bez interesownie, o czym przekonało się kilku forumowiczów. Przez ostanie dwa lata dość treściwie szukałem różnych detali do mojej beczki, podczas jej remontu silnika, nadwozia itp. Na naszym forum pojawił się temat nie uczciwych sprzedawców. Może opiszę szybko jak to się dzieję. Odbywa się to w ten sposób(najczęściej) ktoś kupuję beczunię(chwał mu za to) loguję się na nasze forum. Szuka porad, czyta. Chce coś kupić bo mu potrzeba gratów. Norma. Piszę w dziale kupię. I pojawia się kilku ciekawych jego Panów H*ji..........
( Przepraszam z góry Tomka ale jeśli chcesz banuj mnie, inaczej się tego nie da nazwać, wiesz jaki jestem mówię co myślę). Proponują sprzedaż części w dobrym stanie w cenach 300% droższych. Nie chcę teraz przesadzać ale myślę że osobiście słyszałem o ponad 30 takich akcjach. Teraz konkret. Dam przykład. Ma na imię Przemek, nie dawno kupił beczkę. Ma elektryczny szyberdach nie działający. Napisał w dziale kupię że potrzebuję części do szyberdachu. Odezwał się jeden z * że ma. Chłopak usłyszał jego kwoty i zwątpił. Jakoś się tak stało że napisał i do mnie. Po tym jak mi powiedział jakie ceny Pan * mu zaproponował, też zwątpiłem. Nie dość że Przemek został oszukany, to jeszcze otrzymał ofertę kupna w chorych pieniądzach. Na zdjęci jest część szyberdachu która WYCHODZIŁA W KAŻDYM SZYBERDACHU!!! mimo że Pan * mu wciskał kit że tylko w wyjątkowych oraz jego cena wynosiła bagatela 390 zł.
Moim zdaniem coś z tym trzeba zrobić, ponieważ ludzie są oszukiwaniu.