Nieuczciwi sprzedawcy

Oczywiście społeczność motoryzacyjna nie tylko samochodami żyje, a więc zapraszam do dyskusji na każdy temat.

Moderator: Tomek

maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Nieuczciwi sprzedawcy

Post autor: maciekpiti »

Długo zastanawiałem się czy poruszać ten temat ale po ostatnim telefonie stwierdziłem że miarka się przebrała. Jaki jestem poznali mnie ludzie na zlocie beczkolandi. Inni nadal mnie poznają w na co dzień. Mam trzy pasje. Wędkarstwo, motocykle zabytkowe oraz W123. Lubie też inne stare mercedesy chodź beczka ma u mnie szczególne miejsce w sercu. Prywatnie pracuję, po godzinach naprawiam auta z gwiazdą na masę. Mam z tego powodu masę telefonów. Zawszę staram się pomagać bez interesownie, o czym przekonało się kilku forumowiczów. Przez ostanie dwa lata dość treściwie szukałem różnych detali do mojej beczki, podczas jej remontu silnika, nadwozia itp. Na naszym forum pojawił się temat nie uczciwych sprzedawców. Może opiszę szybko jak to się dzieję. Odbywa się to w ten sposób(najczęściej) ktoś kupuję beczunię(chwał mu za to) loguję się na nasze forum. Szuka porad, czyta. Chce coś kupić bo mu potrzeba gratów. Norma. Piszę w dziale kupię. I pojawia się kilku ciekawych jego Panów H*ji..........
( Przepraszam z góry Tomka ale jeśli chcesz banuj mnie, inaczej się tego nie da nazwać, wiesz jaki jestem mówię co myślę). Proponują sprzedaż części w dobrym stanie w cenach 300% droższych. Nie chcę teraz przesadzać ale myślę że osobiście słyszałem o ponad 30 takich akcjach. Teraz konkret. Dam przykład. Ma na imię Przemek, nie dawno kupił beczkę. Ma elektryczny szyberdach nie działający. Napisał w dziale kupię że potrzebuję części do szyberdachu. Odezwał się jeden z * że ma. Chłopak usłyszał jego kwoty i zwątpił. Jakoś się tak stało że napisał i do mnie. Po tym jak mi powiedział jakie ceny Pan * mu zaproponował, też zwątpiłem. Nie dość że Przemek został oszukany, to jeszcze otrzymał ofertę kupna w chorych pieniądzach. Na zdjęci jest część szyberdachu która WYCHODZIŁA W KAŻDYM SZYBERDACHU!!! mimo że Pan * mu wciskał kit że tylko w wyjątkowych oraz jego cena wynosiła bagatela 390 zł.

Obrazek

Moim zdaniem coś z tym trzeba zrobić, ponieważ ludzie są oszukiwaniu.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Re: Nieuczciwi ludzie na forum

Post autor: Kowal_80 »

potwierdzam słowa przedmówcy.
swoją drogą to jedyne zdanie jakie potrafie wypowiedzieć kulturalnie. potem już wale ze łba. o czym też ktoś się na zlocie przekonał. ale żeby nie odbiegać od tematu. o bydlaku grającym na uczuciach beczkomaniaków przekonali się już ludzie na forum "obok" tam był goniony,banowany itp fakt,że wracał pod innymi nickami to już inna rzecz. i jakoś nie było chetnych do zgaszenia. nie wiem,może ktoś za to działe bierze. w moim środowisku byśmy pojechali z bydlakiem jak z podartą koszulą i modertaor mógłby ewentualnie świeczke zapalić. chodzi o to,że to forum schodzi na psy. burzawa do LUDZI za to że przeklnęli w poście,a frajerów co gonią owiewke od szybra za 390 się zostawia bez mrógnięcia.
Maciek,jak by co to tą owiewke ma u mnie chłop gratis,. bo akurat wszystkich dawców miałem widać w wyjątkowych wersjach.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

Stary mam chyba z 6 oddam za piwo.
piotrjarocin
Beczkarz
Beczkarz

Post autor: piotrjarocin »

Witam serdecznie ,jako młody beczkomaniak kupiłem kilka grantów po wysokich cenach ,również na forum ,ale na błędach człowiek sie uczy. Masz rację Kowal za przekleństwo dostajesz od moderatora po głowie a w dziale giełda syf i jawne oszustwo.Maciej szacun za pomoc na forum . Cos trzeba z tym zrobić ,proponuje ceny pisać na forum a nie np: sprzedam uszczelki cena na PW i tak ludzie sie nabierają, wiadomo to jest moja część i sprzedaje za tyle ile chcę, ale nie na forum .Forum polega na pomocy itd. a zarabiać to spier....... na olx i pamietaj tam też cie sprawdzimy i powiadomimy kolegów z forum ze jest oszust np. Pan z Tarnowskich Gór......
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

nie świruj. 6x390 to masz ponad 2 kloca. handlarzyna z pod wawy już by jechał na ręcznym za taki sztos. a TY radomski chamie chcesz rozdawać takie "larytasy" za free? niech Cie szambo pochłonie. apeluje by zbanować Mckapiti bo się porządnym ludiom w biznesy wpier... a tak na poważnie - czy Pan k lub z (specjalnie z małej litery - z braku szacunku - tfu) są w stanie do tego stopnia zagwarantować za swoje części,że na najbliższym zlocie je zademonstrują i wymienią ich walory? bo jak nie to ja jako SAMOWYBRANY MODERATOR ZLOTU dam i bana. bez ostrzeżenia. i w trybie natychmiastowym.
inna rzecz - czy któryś z tych młokosów zrzucał się na serwer? wiem,ze nie uzyskam odpowiedzi na to pytanie. ale chodzi mi o fakt uczciwości. czy bydle chcące zgonić owiewke wartą beret śliwek dało cokolwiek żeby tu w ogóle wchodzić.
aha jak kogoś uraziłem - mam to w pindolu. nie pasi?wyjaśnimy na zlocie. a jak ci się pali to moge podjechać.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Piotras,po Twoim sms sprzed 2 tyg napisałem do cygana z tarnowskich gór (mam nadzieje,że to czytasz wszarzu) z zapytaniem jakie czopki wywołują u niego takie ceny. to mnie śmieć zablokował.
dla kolejnych naiwnych - zaślepki wkrętów półek spod deski kosztują nówki w aso 18zł a ten kanibal sprzedaje po 100.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Kiedy Kowal dostawał po głowie od moderatora za przekleństwa? Bo ja sobie nie przypominam.

Czemu Pan z Tarnowskich Gór jest oszustem? Oszukał kogoś?

Trzeba zrozumieć jedno, jest wolny rynek i każdy ma prawo sobie wystawiać coś i sprzedawać po tyle ile chce, a to czy to ktoś kupi to druga sprawa. Jak się jeden z drugim nie zna to tylko jego i wyłącznie wina, taka jest niestety bolesna prawda.
Po to natomiast jest to forum żeby o tym napisać, ale wrzucanie jeden na drugiego uważam nie ma sensu.

Z drugiej strony macie też rację, sprzedawanie np. uszkodzonych łączników elastycznych wału za cenę nowej sztuki z ASO jest przegięciem (przykład z forum /8), i takie coś powinno być przyklejone na forum, że taki i taki typ robi handle na badziewiu.
Żeby była jasność, moja "ranga" polega na edytowaniu postów, jako moderator nigdy nie mogłem i nie mogę dać bana.

Co zaś do działu Giełda, jest stosowny regulamin i wszyscy się powinni do niego stosować. A to, że się ludzi upomina, to też moja wina, że komuś wytykam brak zdjęć i cen...

A i przy okazji, wypisuje się z moderowania, niech robi to ktoś inny. Co złego to nie ja :p
piotrjarocin
Beczkarz
Beczkarz

A właśnie że powinno być napisane kto dał jakiś grosz na forum ,nieważne ile. Kowal ja też lubie czasami banować bez ostrzeżenia. Weryfikacja tych nieuczciwych w dziale giełda , jak bedzie widać że cene z kapelusza typowo zarobkowa to wypad na zbity ryj. Chłopaki żeby to nie byly nasze ostatnie posty..............
piotrjarocin
Beczkarz
Beczkarz

Tomek czy sprzedawanie zaślepek które w ASO kosztują 18 zł (jak pisze Kowal) a koleś chce ożenić to za 100 zł , to chyba jest oszustwo. Nie pisałem konkretnie że Kowal dostał po głowie tylko że ma rację. Tomek ktoś to musi robić a Ty nadajesz sie idealnie , musisz pilnować tego czy owego nikt nie ma do Ciebie pretensji.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz

nie Kowal dostał bana za wulgary ale Mciek dostał w moim temacie. i żeby chociaż ubliżył. ale pochwalił dodając soczyste i jakże znane świecie KUR.. Mnie to zdopingowało. ale widać mody uznali że to forum dla szwaczek i Macieja ostrzegli. ale frajerów co handlują syfilisem trzymamy jak druhów.
forum jest po to żeby sobie pomagać,tak? to już Maciek,Mercfan,Piotrek,Cyryl i Yeti mi więcej pomogli na sms niż te bydlaki dali ogłoszeń wspólnie i wporozumieniu.
i nie mówie ,że pani z tarnowskich jest ozustką. jest zwykłą pałą chcacą zarobić na naiwnych miłosnikach w123. bo pewnie niejeden z tego forum jeszcze się sparzy na takich kmiotach. dlatego trzeba jechać z bydlakami,żeby inni najmniej ucierpieli. panie k pamiętam cene za czujnik wału,w usa za nowy mniej chcieli,tfu ...
ODPOWIEDZ