RENOWACJA 123

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
kriss
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: W 123

RENOWACJA 123

Post autor: kriss »

Z wielką radością pochwalę się że moja piękność jest już ku końcowi (remont) potrzebna mi wasza pomoc jakimi środkami doprowadzić plastiki i tapicerkę do jak najlepszego stanu (czym czyścic ) :) :P
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Re: RENOWACJA 123

Post autor: Kowal_80 »

tego to Ci nie doradze bo ten temat jeszcze przedemną. ale byś się może pochwalił jak to było i jest obecnie,a nie kitrasz dla siebie ;)
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

Post autor: Tomek »

Plastiki to się fajnie czyści Akrą do silników, mówię całkiem serio. Jest tanio i budżetowo. Można tez robić Meglio, też tanio wychodzi i fajnie czyści.
Z wyższej półki można by też co nieco napisać, ale po co, jak tańsze rzeczy działają :)
Co do tapicerki - jak masz materiałową to najlepiej dać do prania.
A jak skóra, to kupić jakiś środek do skór i sobie wyczyścić.
Awatar użytkownika
kriss
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Kowal_80 pisze:tego to Ci nie doradze bo ten temat jeszcze przedemną. ale byś się może pochwalił jak to było i jest obecnie,a nie kitrasz dla siebie ;)
bardzo bym chciał ale nie umiem wstawić fotek ale na następny zlot przyjadę swoim :) zrobiłem naprawdę kapitalny remont nie bawiłem się w łatanie tylko wymieniałem całości gdzie tylko pojawiła się rdza pozdrawiam i do miłego :)
Awatar użytkownika
kriss
Beczuszkarz
Beczuszkarz

yetitom pisze:Plastiki to się fajnie czyści Akrą do silników, mówię całkiem serio. Jest tanio i budżetowo. Można tez robić Meglio, też tanio wychodzi i fajnie czyści.
Z wyższej półki można by też co nieco napisać, ale po co, jak tańsze rzeczy działają :)
Co do tapicerki - jak masz materiałową to najlepiej dać do prania.
A jak skóra, to kupić jakiś środek do skór i sobie wyczyścić.
rozumiem że są to nazwy preparatów czy firm produkujących , a tapicerka jest materiał, zobaczę waniszem może da rade tapicera nie jest zawalona fest ale chciałbym odnowić :) pozdrawiam
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

spróbuj przez postimage.com dla mnie też wstawianie fotek to była magia. a teraz robie to z radością.
Awatar użytkownika
kriss
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Pr
[/url]
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, 16:52 przez kriss, łącznie zmieniany 2 razy.
Julek
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: s123 300tdt

Post autor: Julek »

yetitom pisze:Plastiki to się fajnie czyści Akrą do silników.
Całkiem sie zgadzam, nie ma nic lepszego do deski, boczków słupków itd. Ja używam płynu wescopro. Mocny zajzajer więc lekko rozcieńczam, nie dość że puszcza każdy brud to zastawia plastik itp z ładnym głębokim kolorem i połyskiem. Tapicerkę materiałową sugeruje jednak oddać do prania, koszt nie duży a wlasnoręcznie jak nie marz odkurzacza to tylko plam narobisz. Zwykle jest tak że nawet z foteli w młodych autach które niby wyglądają na czyste leci czarna woda. Swoją beczkę jak wyprałem to normalnie czarna gęsta maź na dnie zbiornika była :lol:
Awatar użytkownika
kriss
Beczuszkarz
Beczuszkarz

tak tylko że jak tak wypiorę to w kapciach nie wpuszczę :)
Awatar użytkownika
kriss
Beczuszkarz
Beczuszkarz

I co Kowal wstawiłem fotki i żadnej reakcji jakieś uwagi porady zastrzeżenia :) nie tylko do ciebie wszystkich forumowiczów :)
ODPOWIEDZ