Podgrzewane fotele

Moderator: Tomek

maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Podgrzewane fotele

Post autor: maciekpiti »

Ktoś miły z forum ma u siebie podgrzewane fotele i mógłby mi podpowiedzieć gdzie to jest wszytko poodpinane i jak. Mam maty oryginalne z całymi instalacjami. Gdzie jest podpięte zasilanie mat. Do każdego fotela mam 2 rodzaje grzałek. Przełącznik też ma 3 położenia. To moc podgrzewania ?
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D

Re: Podgrzewane fotele

Post autor: Oskar-123 »

Tylko raz robilem beczke z grzanymi dupami, przelaczniki byly male trojpozycyjne, pomaranczowe zaraz za lewarkiem zmiany biegow, pierwszy stopien wlaczalo sie do przodu (piktogram- jedna spiralka) drugi stopien do tylu (piktogram- dwie spirale), osobno bylo podlaczone oswietlenie przelacznikow, chyba bialo-niebieski kabelek podlaczony pod panelem nawiewow do instalacji oswietleniowej (podswietlenia pokretel i przelacznikow) a glowne zasilanie szlo do skrzynki bezpecznikow pod osobny bezpiecznik, nie dam sobie reki obciac ze byl to oryginal ale wygladalo to na bardzo fachowa robote
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Takie samo jest u mnie. Ale wydaje mi sie ze podświetlenie przełączników u mnie jest normalnie z instalacji tej z której jest prąd w tym przypadku z bezpiecznikow
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Moze to zalezy od rocznika, ta ktora ja grzebalem to jakis szczepan byl, pol auta pierwsza seria, drugie pol trzecia, generalnie wygladalo to na oryginal, pod panelem nawiewow byla taka czarna kostka z dwoma zaciskami (srubkami chyba m4 na krzyzak) do ktorego podlaczony byl glowny przewod podswietlenia i z tamtad byly rozprowadzone na pokretla i przelaczniki
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Dziś to podepnę pod aku i zobacze. Nie wiem jeszcze czemu ten przełącznik ma 3 polozenia. Ale wydaje mi się ze są dwa zakresy grzania
Oskar-123
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Tak jak pisalem wczesniej, na srodku jest wylaczony, do przodu (jedna spiralka) slabe grzanie, to tylu (dwie spiralki) mocne grzanie
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

I luks wszystko jasne
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

co do podświetlenia przycisku to nie jest czasem tak,że idzie ono z włącznika świateł? bo coś mi tak świta,że jak Ci to wyjmowałem to właśnie zza włącznika odkręcałem. ale ręki nie dam uciąć. ale inny przykład - jak zakładałem u siebie Lenkradautomatic to podświetlenie wpinałem właśnie do włącznika. wtedy licznik (a w Twoim przypadku przycisk) świeci tylko jak masz włączoną pozycje.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

To było by logiczne. Mógłby się ktoś odezwać kto to ma i może zerknąć. Ale widzę ze ciezko
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

prąd ze skrzynki,masa możliwe że tam za licznikiem gdzie jest milion mas podłączonych. a ten od podświetlenia za włącznik. nie pamiętam teraz w którą śrubke. ale myśle,że jest to łatwe do namierzenia. albo odnajdź w którym miejscu wychodzi pozycja albo spróbuj tam gdzie najwięcej kabelków jest przykręcone. może zabrzmiało to śmiesznie i mało profesjonalnie ale nie wiem jak to inaczej określić. u mnie było tam tyle kabelków,że ten od Lenkrada ledwo co dołożyłem.
ODPOWIEDZ