Nowy nabytek :)

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Re: Nowy nabytek :)

Post autor: Rafako »

Ten spojler to jakaś wiejska pamiątka po szalonych latach 90-tych. Oryginalnie w beczkach nie było spoilerów takiego kształtu (wg. mojej wiedzy).
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
onlyw123
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: Sedan 1980 300d

Post autor: onlyw123 »

Też z tego co wiem to nie miały spoilerów. Czekam na relacje z renowacji? Będziesz go rozkręcał do ostatniej śróbki? Czy tylko aby jeździł i jakos wygladał?
Po co moc jak jest STYL...
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Post autor: Rafako »

Bywał spoiler - AMG - ale to bardzo duża rzadkość i odpowiednie koszty. Stylistycznie pozostawał w koncepcji lat 70/80-tych. To badziewie na foto, to lata 90-te pełnym ryjem.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Post autor: Arku »

Patrzę na to auto i myślę. że bardzo pokochałeś Beczki. Zgodna z VINem? Jeśli można, jakie koszty poniosłeś w związku z zakupem tego pojazda?
ODPOWIEDZ