W123 diesel skrzynia 5 biegowa
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
W123 diesel skrzynia 5 biegowa
Witam. Chciałbym zaczerpnąć informacji od Was gdyż jesteście moimi najbliższymi znajomymi posiadającymi W123. Jestem w stanie montować do beczek z silnikiem diesla skrzynie 5 biegowe od mercedesa w124. Takową przeróbkę robił bym osobiście gdyż mam na to patent. Jedyna wizualna różnica to dłuższe przewody do rozrusznika. Chciałbym dowiedzieć się czy na forum byli by chętni na taką modyfikację i cieszenie się jazdą beczką z 5 biegową skrzynią. Ciekawi mnie ile byście wstanie zapłacić za taką przyjemność. Męczy mnie ten problem od dłuższego czasu bo jak wiemy kupić skrzynię oryginalną do beczki 5 biegową jest ciężko, a druga kwestia to taka że skrzynia Getraga nie jest wytrzymała tak jak skrzynia beczki oryginalna 4 biegowa. Czekam na wasze opinie oraz sugestię. Pozdrawiam Róża
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Re: W123 diesel skrzynia 5 biegowa
Opisz jak bys chcial to robic, przy takich przeróbkach potem moze byc problem z dobraniem czesci, pare razy robilem takie szczepy ze inny silnik pod inna skrzynie, jezdzi to ale nie jest to zrobione jak w książce, dlatego ciekawi mnie jak to chcesz zrobic
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
Re: W123 diesel skrzynia 5 biegowa
Zrobić odlew flanszy. Rozrusznik z drugiej strony. Tyle