Dodatkowa zniżka OC dla klasyka. PZU i COMPENSA
Moderator: Tomek
- kazios
- Administrator
- Posiadany model W123: 300D '82r
- Kontakt:
Dodatkowa zniżka OC dla klasyka. PZU i COMPENSA
Od jakiegoś czasu firma ubezpieczeniowa PZU daje dodatkową zniżkę na OC dla zabytków. Warunki aby uzyskać zniżkę nie są trudne do spełnienia. Wystarczy aby pojazd miał co najmniej 25lat (niewymagane żółte blachy/opinie rzeczoznawców) i właściciel musi być członkiem Polskiego Związku Motorowego.
Aby stać się członkiem PZM musimy być zrzeszeni w którymkolwiek klubie PZM np wykupując assistance w SOS PZMOT lub przynależąc do swojego lokalnego automobilklubu ( lista klubów klik )
W praktyce wygląda to tak, że gdy mamy np zniżkę za bezszkodową jazdę 60% to po obliczeniu składki z tą zniżką dostajemy jeszcze dodatkową 70% od kwoty, którą byśmy zapłacili normalnie.
np. kwota wyjściowa to 1000zł. Zniżka za bezszkodową jazdę 60% daje nam składkę roczną 400zł, od tego -70% dodatkowej zniżki i wychodzi 120zł za cały rok ubezpieczenia OC w PZU.
Uwaga
Od grudnia 2018r aby otrzymać dodatkową zniżkę gdy ubezpieczamy pierwszy raz w PZU, pojazd musi posiadać żółte blachy. Na białych i czarnych zniżka nie ma zastosowania. Nie dotyczy to kontynuacji OC w PZU zawartych przez 19 grudnia 2018r.
PZMot podpisał umową z firmą COMPENSA na dodatkowe zniżki OC
Więcej informacji na stronie PZM
https://www.pzm.pl/pojazdy-zabytkowe/compensa
Przy zawieraniu (przedłużaniu) umowy w COMPENSIE, należy przedstawić aktualną legitymację członkowską. W PZU członkostwo w PZM i sama karta nie jest wymagana
Wzór karty członkowskiej:[/i]
Aby stać się członkiem PZM musimy być zrzeszeni w którymkolwiek klubie PZM np wykupując assistance w SOS PZMOT lub przynależąc do swojego lokalnego automobilklubu ( lista klubów klik )
W praktyce wygląda to tak, że gdy mamy np zniżkę za bezszkodową jazdę 60% to po obliczeniu składki z tą zniżką dostajemy jeszcze dodatkową 70% od kwoty, którą byśmy zapłacili normalnie.
np. kwota wyjściowa to 1000zł. Zniżka za bezszkodową jazdę 60% daje nam składkę roczną 400zł, od tego -70% dodatkowej zniżki i wychodzi 120zł za cały rok ubezpieczenia OC w PZU.
Uwaga
Od grudnia 2018r aby otrzymać dodatkową zniżkę gdy ubezpieczamy pierwszy raz w PZU, pojazd musi posiadać żółte blachy. Na białych i czarnych zniżka nie ma zastosowania. Nie dotyczy to kontynuacji OC w PZU zawartych przez 19 grudnia 2018r.
PZMot podpisał umową z firmą COMPENSA na dodatkowe zniżki OC
Więcej informacji na stronie PZM
https://www.pzm.pl/pojazdy-zabytkowe/compensa
Przy zawieraniu (przedłużaniu) umowy w COMPENSIE, należy przedstawić aktualną legitymację członkowską. W PZU członkostwo w PZM i sama karta nie jest wymagana
Wzór karty członkowskiej:[/i]
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 240D '80
Re: Dodatkowa zniżka 70% w PZU
W takim razie koniecznie trzeba się rejestrować w PZMOT.
Czy ktoś z BECZKOLANDIA'ków już korzystał z tej opcji, jestem bardzo ciekawy bo w marcu kończy mi się polisa i warto byłoby skorzystać
Czy ktoś z BECZKOLANDIA'ków już korzystał z tej opcji, jestem bardzo ciekawy bo w marcu kończy mi się polisa i warto byłoby skorzystać
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Kupiłem sos pzmot Zobaczymy co to będzie Kartę przysyłają pocztą ?
Szkoda w moim przypadku, bo mam auto na firmę, a to niestety dyskwalifikuje taką opcje ubezpieczenia.
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Ja z tego korzystam już od roku. Beczka 309 zł za rok, Łada 208 zł, Granada 316 zł. W realiach warszawskich są to składki absolutnie nierealne przy innych ubezpieczalniach, nawet tych absolutnie najtańszych.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D
A należy ktoś do jakiegoś lokalnego automobilklubu ?
Kazios a Panie w PZU nie robią ździwionych min jak prosisz o 70% zniżki od tych 60% za bezszkodowośc. Ja jak byłem u siebie w PZU to patrzyli na mnie jak na UFO jak zapytałem o dodatkowe 70%