Zamienniki blacharskie

Jeśli odbudowujesz swojego Mercedesa, zapraszam, podziel się z innymi relacją z naprawy. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że czasami własnoręczne zmaganie się z rdzą, cieknącymi silnikami i lakierem jest dalekie od sztuki prezentowanej przez wytrawnych specjalistów i dlatego, zachęcamy tych co znają się na odbudowie do udzielania przyjacielskich rad i porad. Efekty nawet amatorskich zmagań jest czasami całkiem przyzwoity i niejednego już zaskoczył.

Moderator: Tomek

Barbaszek
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: w 123 coupe

Zamienniki blacharskie

Post autor: Barbaszek »

Witam chciałbym żebyście mi doradzili zamienniki z jakiej firmy i gdzie kupić w dobrej cenie. Z tego co znalazłem mam trzech producentów VAN WEZEL KLOKKERHOLM i mam jeszcze polską firmę Potrykus link do ich strony http://www.potrykus.com.pl/samochody/123/123.htm. z góry dziękuję i pozdrawiam :) :D
Arku
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Re: Zamienniki blacharskie

Post autor: Arku »

KLOKKERHOLM- z tym miałem kontakt i polecam a o produktach firmy POTRYKUS sporo dobrego słyszałem ale nie robiłem na nich. Zawodowo blacharką się nie zajmuję ale czasem oglądając zamienniki, reperaturki to płakać się chce.
Julek
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: s123 300tdt

Post autor: Julek »

Przednie blotniki do beczki wziąłem z polcar-u bo miałem je po 140zł/szt. Ogólnie nie polecam (dwa dni z ojcem siedziałem żeby je spasować, grubość blachy ok ale wykonanie nie bardzo), reperaturki tylnych błotników tak samo. Często spawam różne reperaturki i KLOKKERHOLM ogólnie jest okej chociaż zależy jak trafisz, do beczki jak zamówiłem nie różniły się od tych z polcaru (żenada dosłownie), za to dla przykładu w zeszły tygodniu spawałem w210 i reperatury pasowały jak oryginał i były bardzo ładnie wykonane (równiutkie przetłoczenia, łuki ładnie gładko wygięte bez fałd). Powtórzę - kwestia jak sie trafi.
Ericco1987
Beczkolak
Beczkolak
Posiadany model W123: 240D

Post autor: Ericco1987 »

Witam ,zamierzam zabrać się za odnowe swojego staruszka 240D sedan i mam pare pytań do znawców tematu .Która reperaturka podłogi będzie lepsza z intercarsu widziałem Blic 6504 3525311 cena 352zł na Allegro są w granicach do 200zł chyba potrykusa .Przednie błotniki mam raczej na złom wiec przydałby się dobry zamiennik który będzie pasował bez kombinacji .Blic 6504 3525311 cena 326zł lub Allegro tylko który ?? Nie chce oszczędzać na reperaturkach wiec doradźcie coś dobrego
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

Nie ma dobrego zamiennika z blotnikow na przod
Ericco1987
Beczkolak
Beczkolak

Skoro niema godnego zamiennika który pasuje jak ulał to który jest starannie wykonany i sprawia najmniej kłopotów z dopasowaniem .Dociekam bo cały remont mam zamiar przeprowadzić sam w miarę możliwości
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Ratuj org przy pomocy zamiennikow
Ericco1987
Beczkolak
Beczkolak

Już nabyłem zamienniki błotników embo i pasują całkiem nieźle. A co do reperaturek podłogi czy jestem skazany na kupno podłogi i progu wewnętrznego czy można gdzieś w Polsce dostać jak w przypadku klokkerholma cały spojony element czyli podłoga z progiem wewnętrznym?
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz

Nie
ODPOWIEDZ