Literatura - co warto kupić ?
Moderator: Tomek
-
- Beczkolak
- Posiadany model W123: 200D, 240D
Literatura - co warto kupić ?
Chciałbym zakupić jakąś książkę z której dowiem się jak najwięcej w stylu "zrób to sam"
Widzę że są popularne dwie pozycje, która będzie lepsza?
1. Sam naprawiam - wydawnictwo Rożak, 201 stron
2. mercedes - budowa, eksploatacja, naprawa wydawnictwo ADI CAR K.Jóźwiak ,134 strony
Ta pierwsza jest trudniej dostępna, ilość stron sugeruje, że warto lepiej sięgnąć po tę pozycję?
Widzę że są popularne dwie pozycje, która będzie lepsza?
1. Sam naprawiam - wydawnictwo Rożak, 201 stron
2. mercedes - budowa, eksploatacja, naprawa wydawnictwo ADI CAR K.Jóźwiak ,134 strony
Ta pierwsza jest trudniej dostępna, ilość stron sugeruje, że warto lepiej sięgnąć po tę pozycję?
Re: Literatura - co warto kupić ?
Pierwsza pozycje moge śmiało polecić, mam do paru modeli i są pomocne. W kwestii drugiej nie wypowiem sie bo nie miałem w rekach Pozdrawiam
Zgadzam się, opisy są w miarę ok. można posiłkować się czarno-białymi fotkami, ale te rysunki to już tragedia.done666 pisze:Pierwsza pozycje moge śmiało polecić, mam do paru modeli i są pomocne.
- Idris
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: Coupe 1983
- Kontakt:
Witajcie,
Z tego co widziałem to książka "Sam Naprawiam" dla w123 jest dostępna dla samochodów z silnikiem diesla (tak przynajmniej jest w tytule). Czy dla silników benzynowych jest jakaś inna książka?
Z tego co widziałem to książka "Sam Naprawiam" dla w123 jest dostępna dla samochodów z silnikiem diesla (tak przynajmniej jest w tytule). Czy dla silników benzynowych jest jakaś inna książka?
Są auta i są Mercedesy.
Nie. Jesli jezyk angielski nie jest Ci obcy to polecam rownie dobra co ''sam naprawiam'' o nazwie HAYNES Manual for w123, sa do benzyn i diesli
-
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 280CE
Haynesa znajdziesz na ebayu polecam no mam
"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"
- olsztyniak
- Beczuszkarz
- Posiadany model W123: 230E
Mam tę dłuższą i słaba jest. Co prawda nie mam diesla, ale część ogólna nie wnosi nic, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Ja bym na Twoim miejscu poszukał w pdf, przejrzał, a potem kupował na papierze. Ściąganie książki z internetu nie jest czynem zabronionym, jeśli jej przy tym nie udostępniasz. (wiem co piszę, ale uwaga!! co do programów komputerowych, to przepis nie pozwala na ich ściąganie nawet na użytek własny).