I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii

Planujecie spotkanie - to dobre miejsce, aby poinformować o nim innych. Byliście na spotkaniu lub imprezie, zamieśćcie opis i zdjęcia

Moderator: Tomek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posiadany model W123: W, S, C.

I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii

Post autor: Tomek »

UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION!

Dojrzeliśmy, jako społeczność, do zorganizowania Pierwszego Ogólnopolskiego Zlotu Beczkolandii.
Ponadto, w tym roku model w123 kończy 40 lat od zjazdu 1 egzemplarza z taśmy produkcyjnej, dlatego aż prosiło się żeby coś zadziałać.
Z uwagi na to, by uniknąć "tendencyjnych" lokalizacji - wybór padł na Polskę centralną, a konkretnie- okolice Zalewu Sulejowskiego.

Obrazek

PLAN ZLOTU

Piątek 24.06.2016
od godziny 15 – meldowanie się w ośrodku
od ok. 18 – „macanie” mercedesów + wspólna integracja

Sobota 25.06.2016
9-10 śniadanie
10:45 wycieczka krajoznawcza
Obrazek

11:15 zwiedzanie Podziemnej Trasy Turystycznej „Groty Nagórzyckie” http://groty.skansenpilicy.pl/
Obrazek

12:30 zwiedzanie skansenu rzeki Pilicy http://skansenpilicy.pl/
Obrazek

14:00 zwiedzanie bunkru kolejowego w Jeleniu lub w Konewce Gefechtstand „Anlage Mitte”
Obrazek

15:00 czas na obiad – do wyboru Tomaszów Mazowiecki lub na trasie Green Bar w Smardzewicach

16:30 przejazd do klasztoru Cystersów w Sulejowie
Obrazek

17:00 powrót do ośrodka i rozpoczęcie długiej integracji przy grillu :)

Niedziela 26.06.2016
9:00 - 10:00 śniadanie
10:30 - zakończenie zlotu, rozdanie nagród
11:00 - przejazd do Piotrkowa Tryb. na rynek dla chętnych na kawkę

Ośrodek: Wodnik Bronisławów http://www.wodnikbronislawow.pl/wodnik/
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wybrany termin: 24-26.06.
- koszt:
zakwaterowanie w pokojach 2 os. w pawilonie, cena za pokój 2 os. – 110 zł. Doba
parking – 8zł
ustawienie namiotu 20 zł za dobę + 10 zł od osoby za dobę
- wyżywienie; śniadanie 15 zł netto osoba, obiad 25 zł netto osoba -> w barze który jest w ośrodku

Dla pola namiotowego są łazienki w pawilonie koło pokoi (toalety, umywalki w kosztach, prysznice na automaty 2 zł. -3 min.)
Za pole namiotowe płacimy na miejscu (nie są wymagane zaliczki).
CIEKAWOSTKA: https://worldcam.live/pl/webcam/bronislawow

Aktualna lista uczestników:
1. Wiktor92 (piątek-niedziela, raczej jedna osoba, spanie w kombi /sedanie, bez wyżywienia) auto: raczej S123
2. Cyryl (piątek-niedziela, 2 osoby, spanie w kombi, bez namiotu, bez wyżywienia) auto: coraz większa szansa na S123, walka trwa.
3. Rodzyn (sobota-niedziela, 3 osoby, namiot), auto: W123 cabrio
4. yetitom (piątek-niedziela, 2 osoby, namiot), auto: W123 albo C123
5. NeedMore + NeedMoreSenior (piątek-niedziela, 2os + może jeszcze 2, namiot) auto: W123
6. kriss (piątek-niedziela, 2 osoby pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: plastik - ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł
7. kornik (piątek-niedziela. 2 osoby pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: W123 - ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł
8. Kowal_80 (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: plastik - ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł
9. wicia83 (piątek-sobota, pokój 1 doba, bez wyżywienia) auto: w124 2.0D albo pół-plastik W210 2.9TD kombi - ZALICZKA 50zł zaksięgowana, zostaje 60zł
10. Lohrsith (piątek-sobota, 1 doba-namiot, 4 osoby- 2 duże i dwie małe) - C123
11. Piotrjarocin (piątek-niedziela, 3 osoby- Jeden pan i dwie Panie- Duża i Mała), pokój 3os, śniadanie niedziela x3), auto: W123 (?) zaliczka 100zł zaksięgowana, zostaje 200zł
12. king (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, bez wyżywienia) auto: C123 ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł
13. maciekpiti (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, śniadania sobota, niedziela), auto: W123, ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł
14. ylohrehtom (piątek-niedziela, 2 osoby, pokój 2 doby, bez wyżywienia), auto: W123 + W124 ZALICZKA 70zł zaksięgowana, zostaje 150zł
15. Molekularny ( piątek-niedziela, 1 osoba, namiot, bez wyżywienia) auto: W123 300D

_________+ osoby które będą bez noclegów

1. Seba76 sobota od rana do nocy, bez noclegu i wyżywienia) auto: C123
2. karol123124 auto: najprawdopodobniej W123 sedan i coupe, + ?
3. Aja110 : W123 + 2x W124
4. maverick200 (sobota, bez noclegu): W123
5. Cheff_Curry: C123

UWAGA!

1. Ci, którzy śpią w aucie- płacą za auto jak za namiot, nie płacą natomiast za parking ; )
2. Na terenie Ośrodka, w przypadku suszy, obowiązuje zakaz grillowania. Jest miejsce do wynajęcia pod grilla-ognicho, koszt to 100zł
Czyli optymalna dla nas by była krótka burza za dnia piękny, pogodny, nieco wilgotny wieczór : )
3. Goście jednodniowi mile widziani, camping pobiera opłatę za parking 8pln, można przebywać na terenie Ośrodka do g. 22.00

Po podliczeniu wszystkich wydatków związanych z sobotnim przejazdem oraz nagrodami+naklejkami bezpieczny budżet wyszedł 25zł/osobę, dzieci: 1 free (darmo), 2 - opłata jak za 1 osobę (takie 2w1 8-) )
Cena obejmuje bilet wstępu do Grot Nagórzyckich zwiedzanych z przewodnikiem, bilet wstępu do Skansenu + przewodnik (będą 2 grupy zwiedzających) + bilet parkingowy pod skansenem, dodatkowo nagrody + naklejki zlotowe, wynajęcie miejsca z grillem na sobotni wieczór.
Zbiórka pozwoli nam zaoszczędzić mnóstwo czasu w sobotę i stanowi jednocześnie budżet "gadżetowy'. Jeśli zostaną nam wolne środki- wspólnie zdecydujemy czy przeznaczyć je na musztardę czy forumowy serwer.

Uwaga: przy wjeździe do ośrodka, na recepcji, trzeba uiścić opłatę za parking + w zależności od wybranej opcji zapłacić za namiot / pokój - tutaj nie zbieramy pieniędzy, check-in odbywa się samodzielnie zwłaszcza, że będziemy przyjeżdżać o różnych godzinach.

W piątek przewidujemy "macanie" mercedesów + wstępną integrację ;)
W sobotę wycieczkę po okolicy połączoną ze zwiedzaniem i sesją zdjęciową, wieczorem pełną integrację.
W niedzielę zakończenie zlotu i wyjazd na wspólną kawkę / etc. np. do Piotrkowa Tryb. przy rynku.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 10:49 przez Tomek, łącznie zmieniany 16 razy.
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: S123,S124,ar916

Re: I Ogólnopolski Zlot Beczkolandii

Post autor: Cyryl »

Może to nie zostało precyzyjnie dookreślone,
ale zamysł jest taki :
- piątek potraktować jako dzień przyjazdów (jedni wcześniej, drudzy później),
- sobota to jakaś sensowna wycieczka po okolicy + czas na foty, oraz powrót do ośrodka i impreza połączona z macaniem Beczek,
- niedziela to po prostu powroty- indywidualnie i na spokojnie.

Nie przerażajmy się- w praktyce to jeden dzien, tylko że pełny i zaaranżowany tak, by nie było gonitwy i popłochu przyjazdowo-wyjazdowego. Oczywiście każdemu co innego podpowiada kalendarz i na to nic się nie zaradzi.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 15:28 przez Cyryl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan

Ośrodek jest właśnie optymalny, bo ma i to, i tamto i siamto.
I łazienka dla dzieciorów się znajdzie i kawałek trawnika dla minimalistów- ciężko więc o wymówkę ;)
Są pokoje w pawilonie (standard półgwiazdkowy) i przyczepodomki, (standard ćwierćgwiazdkowy)
DOMEK2.jpg
DOMEK1.jpg
DOMEK1.jpg (45.37 KiB) Przejrzano 4202 razy
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

I co tu więcej chcieć ? Jakieś 5 lat temu na pewnym zlocie spałem tak :
Obrazek
więc dla mnie i tak już jest bomba:)
Julek
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: s123 300tdt

Post autor: Julek »

Witam, nie znam was bo jestem tu nowy ale bardzo chętnie poznam. Do terminu się dostosuje, wpadnę na jeden dzień, pewnie w sobote (jeśli tylko uda mi się beczke poskładać). Postaram się namówić znajomego który też ma beczke. Tylko prosze nie śmiejcie się z mojej beczki vel "kryśka" bo puki co do ideału duuuużo jej brakuje :)
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan

Jeśli są osoby zainteresowane drukiem widocznego poniżej plakaciku promującego Zlot - proszę o pw z adresem e-mail, prześlę plik w dobrej jakości.
Pozdrawiam,
Cyryl
Kornick
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 200D sedan

Post autor: Kornick »

Cyryl, jest to forum więc powiem trzy słowa. Plakacik powinien być dostępny normalnie ze strony, gdzieś jakiś link, na jakąś pokazywarkę, czy coś. Nie jestem informatykiem, więc wymagam ułatwień: plik, fotka drukuj, cyk i kartka. Proponuje zrobić coś co będzie widoczne z daleka przez szybkę auta, to nie może wyglądać jak "Na sprzedaż" Podstawa to: "ZLOT MIŁOŚNIKÓW W123". i wtedy ktoś podejdzie zainteresowany, zrobi zdjęcie smartfonem, prześle dalej. Póki co nakleję to co mamy, Proszę o dobry obraz na mój mail. Jeśli nie mam racji, proszę o wykonanie według uznania. Jak to wygląda na fb? Mamy sztamę z innymi forami, klubami?
say2
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 240D

Post autor: say2 »

Uff chyba w ostatniej chwili. melduje swoja gotowość + jeszcze kumpel, który od czasu do czasu ze mną grzebał. Niebawem dam znać czy domek czy namiot, a i oczywiście moja beczka.
Awatar użytkownika
Cyryl
Beczkofan
Beczkofan

Korniku, przychylam się do Twojej prośby dotyczącej zmiany nagłówka.
Chciałem tylko zaznaczyć, że jest to zlot w głównej mierze społeczności Beczkolandii, taką też społeczność powinien promować. Jeśli chcemy, aby forum zrzeszało nietuzinkowych ludzi i ciekawe projekty- powinniśmy dbać o ten elementarny marketing. Organizatorem jest społeczność Beczkolandii, i taka informacja powinna się znaleźć w pierwszym rzędzie- działamy, spotykamy się, dołączcie do nas.
Nie anonimowy zlot miłośników Beczki, tylko zlot beczkomaniaków spod znaku Beczkolandii. Oczywiście zlot otwarty na wszystkich innych. Może to filizofia, a może nie.
To oczywiście tylko moje, prywatne zdanie.
Awatar użytkownika
maverick200
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: 240D

Post autor: maverick200 »

można zawitać tylko w sobotę bez noclegu?
JESTEM FASCYNATEM TEJ MARKI
TA TĄ CHWILĘ MAM ICH KILKA...
- DO TEJ PORY MIAŁEM KILKADZIESIĄT... MERECEDESÓW...
ODPOWIEDZ