NieUczciwy Sprzedawca

Wpisując negatywną opinię proszę opisać bardzo dokładnie całą sytuację.
Proszę o podanie maksymalnej liczby szczegułów, oraz to czego oczekiwaliśmy i to co otrzymaliśmy

Moderator: Tomek

lisek
Beczuszkarz
Beczuszkarz
Posiadany model W123: coupe

NieUczciwy Sprzedawca

Post autor: lisek »

Hej trochę głupio tu pisać temat ale chce ostrzec innych przed pewnym handlarzem, który ma także konto na tym forum (karfowicz). Sprawa wygląda następująco Pan skontaktował się zemną bo byłem zainteresowany kupnem uszczelki do tylnej klapy. Pan twierdził że uszczelka jest w idealnym stanie i dogadaliśmy się na 190zł+20zł wysyłka, po czym przychodzi do mnie paczka za pobraniem 298zł, skontaktowałem się z panem tłumaczył się ze to i tak tanio a uszczelka jest IDEALNA! i nie widział w tym problemu ze dogaduje się ze mną na pewna kwotę a wysyła paczkę za inną. Olałem to i odebrałem bo przecież miała być idealna. Po otwarciu paczki mało nie padłem bo cała uszczelka jest wyplakowana i niestety w pewnych miejscach popryskana farbą (czy tak wygląda uszczelka IDEALNA?). Przed ta sytuacja chciałem kupić całe wnętrze u tego pana dostałem jakieś słabe niewyraźne zdjęcia do tego nie wszystkiego czego chciałem i zapewnienia ze idealne do prania, na zdjęciach na szczęście dojrzałem ze materiał na boczkach odchodzi i olałem temat. Dla mnie to typowy handlarz i radze uważać przy zakupach u tego pana.
jedna z aukcji: http://olx.pl/oferta/mercedes-123-coupe ... 8886afe9b2
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rafako
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 200 D III seria
Kontakt:

Re: NieUczciwy Sprzedawca

Post autor: Rafako »

Osobiście nic u tego Pana nigdy nie kupiłem, głównie z uwagi na fakt, że ilekroć mi coś oferował, proponowane przez niego ceny za każdym razem były CHORE :!: W moim odczuciu CHORA cena jest wtedy, jeśli ktoś np. za używany szmelc życzy sobie 150% ceny nowego zamiennika lub 80% ceny nowego oryginału w ASO. Tym niemniej, warto pozwolić się wypowiedzieć też drugiej stronie (jeśli w ogóle zechce, bo Pan karfowicz aktywny jest głównie na PW), zatem proponuję nie usuwać tego tematu.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Post autor: karfowicz »

lisek pisze:Hej trochę głupio tu pisać temat ale chce ostrzec innych przed pewnym handlarzem, który ma także konto na tym forum (karfowicz). Sprawa wygląda następująco Pan skontaktował się zemną bo byłem zainteresowany kupnem uszczelki do tylnej klapy. Pan twierdził że uszczelka jest w idealnym stanie i dogadaliśmy się na 190zł+20zł wysyłka, po czym przychodzi do mnie paczka za pobraniem 298zł, skontaktowałem się z panem tłumaczył się ze to i tak tanio a uszczelka jest IDEALNA! i nie widział w tym problemu ze dogaduje się ze mną na pewna kwotę a wysyła paczkę za inną. Olałem to i odebrałem bo przecież miała być idealna. Po otwarciu paczki mało nie padłem bo cała uszczelka jest wyplakowana i niestety w pewnych miejscach popryskana farbą (czy tak wygląda uszczelka IDEALNA?). Przed ta sytuacja chciałem kupić całe wnętrze u tego pana dostałem jakieś słabe niewyraźne zdjęcia do tego nie wszystkiego czego chciałem i zapewnienia ze idealne do prania, na zdjęciach na szczęście dojrzałem ze materiał na boczkach odchodzi i olałem temat. Dla mnie to typowy handlarz i radze uważać przy zakupach u tego pana.
jedna z aukcji: http://olx.pl/oferta/mercedes-123-coupe ... 8886afe9b2
Pozdrawiam
Odpowiem krótko i konkretnie. Parę tygodni temu skontaktował się użytkownik "lisek" zainteresowany kupnem wielu części i między innymi uszczelki bagażnika do 123 coupe. Podałem wtedy cenę 190 zł. ( przy zakupie całego pakietu części jakie go interesowały) Około 2 tygodnie temu zadzwonił do mnie ponownie ale zamówić chciał już tylko oryginalną uszczelkę bagażnika. Przyjął że ta cena nadal obowiązuje. Ja sprawdziłem że najtańszy w tamtym momencie zamiennik kosztuje 70 euro + 15 euro przesyłka ( w Niemczech) 85 euro to około 375 zł. http://www.ebay.de/itm/Mercedes-Benz-W1 ... Sw7ThUktVf W dniu wysyłki uszczelki tj. we wtorek 1 marca o godz. 14,12 zadzwonił do mnie "lisek" i poinformowałem go że z wyżej podanych powodów cena uszczelki wraz z przesyłką pobraniową zmienia się z 210 na 298 zł. (rozmowę jak i wszystkie inne mam oczywiście nagraną w pamięci telefonu) Poinformowałem go także że w związku z tym może on oczywiście odmówić odbioru przesyłki lub po jej odebraniu i obejrzeniu jeśli nie będzie spełniać jego wymogów odesłać mi ją. "lisek" odpowiedział mi (cytuję) "nie szkodzi, niech będzie bo to nie taka różnica" Uszczelka jest oryginalna miękka i bez żadnych ubytków czy uszkodzeń natomiast znajdowały się na niej resztki oryginalnego kleju którym była przylepiona do karoserii. "lisek" odebrał przesyłkę i jej nie odesłał ani nie skontaktował się w tej sprawie ze mną więc domniemywam że uszczelka ta całkowicie spełniała jego oczekiwania więc nie rozumiem dlaczego postanowił napisać ten pseudo "ostrzegawczy" post na tym forum. Proszę więc Admina po przeanalizowaniu tych faktów o decyzję czy zostawić ten temat ku przestrodze (tylko przed czym) czy "wysłać go w kosmos" czyli tam gdzie jego miejsce. A tych wszystkich forumowiczów którzy u mnie do tej pory nabyli niejednokrotnie wiele elementów i są zadowoleni serdecznie pozdrawiam i nie oczekuję że po każdym zakupie będą wypisywać posty pochwalne.
lisek
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Kiedy człowieku rozmawialiśmy o wnętrzu a kiedy o uszczelce 2 miesiące różnicy miedzy jednym a drugim wydarzeniem i konkretnie rozmawiałem z tobą tylko i wyłącznie o kupnie uszczelki (powiedziałeś do mnie przez telefon 190zł plus wysyłka), następnie zmieniłeś cenę i nawet mnie o tym nie poinformowałeś. Dostałem wiadomość z poczty ze czeka na mnie paczka do odbioru o innej kwocie niż rozmawialiśmy. Zadzwoniłem a ty po prostu się wykręcałeś, musiałem ja odebrać bo była mi potrzebna na już i bardzo dobrze o tym wiedziałeś wiec wykorzystałeś sytuacje, klej jest w miejscu nie widocznym a farba jest z zewnątrz popryskana wiec spryskałeś wszystko plakiem dla picu. Jesteś po prostu nie uczciwy, Jeżeli masz nagranie proszę prześlij je tutaj i posłuchamy to nagranie gdzie tylko i wyłącznie rozmowa jest o uszczelce i pada cena 210, kolejna rozmowa to ja zadzwoniłem z zapytaniem co się stało ze mam paczkę i do zapłaty 298zł. Chodzi o zasady i o Słowo! ale widocznie nie wiesz co to znaczy!
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

lisek pisze:Kiedy człowieku rozmawialiśmy o wnętrzu a kiedy o uszczelce 2 miesiące różnicy miedzy jednym a drugim wydarzeniem i konkretnie rozmawiałem z tobą tylko i wyłącznie o kupnie uszczelki (powiedziałeś do mnie przez telefon 190zł plus wysyłka), następnie zmieniłeś cenę i nawet mnie o tym nie poinformowałeś. Dostałem wiadomość z poczty ze czeka na mnie paczka do odbioru o innej kwocie niż rozmawialiśmy. Zadzwoniłem a ty po prostu się wykręcałeś, musiałem ja odebrać bo była mi potrzebna na już i bardzo dobrze o tym wiedziałeś wiec wykorzystałeś sytuacje, klej jest w miejscu nie widocznym a farba jest z zewnątrz popryskana wiec spryskałeś wszystko plakiem dla picu. Jesteś po prostu nie uczciwy, Jeżeli masz nagranie proszę prześlij je tutaj i posłuchamy to nagranie gdzie tylko i wyłącznie rozmowa jest o uszczelce i pada cena 210, kolejna rozmowa to ja zadzwoniłem z zapytaniem co się stało ze mam paczkę i do zapłaty 298zł. Chodzi o zasady i o Słowo! ale widocznie nie wiesz co to znaczy!
Ogarnij się człowieku i wprowadź jakąś logikę do tego co piszesz. Nie mogłeś się o cenie dowiedzieć dopiero przy dostaniu awiza z poczty i nie dzwoniłeś z pytaniem co się stało że paczka kosztuje 298 zł bo jak wiesz paczka przyszła do ciebie 3 marca a ostatni telefon jaki do mnie wykonałeś jak już pisałem był 1marca czyli w dniu kiedy wysyłałem paczkę. I w tej rozmowie poinformowałem cię o cenie więc wiedziałeś czego się spodziewać. Nie wpłaciłeś wcześniej żadnej zaliczki więc nic cię nie obligowało do odbioru przesyłki skoro cena ci nie odpowiadała. Nie odesłałeś też uszczelki czyli stan jej ci odpowiadał. Nie skontaktowałeś się też ze mną z żadną pretensją ani próba renegocjacji. Zamiast tego w tym samym dniu napisałeś o swych frustracjach tutaj. To w końcu o co ci człowieku chodzi!
lisek
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Podałeś mój numer telefonu przy wysyłce i dostałem SMS o tym że naddano do mnie paczkę i mam do zapłaty 298zł przy pobraniu z tąd wiedziałem i zadzwoniłem do ciebie o co chodzi (najpierw się dowiedz później gadaj xxxxx), ty mnie nie poinformowałeś o zmianie ceny tylko po prostu wysłałeś (twoje słowo jest nic niewarte). Chodzi mi o to że jesteś NIEUCZCIWY!!! i chce żeby inni o tym wiedzieli jakie taktyki stosujesz przy handlu swoimi śmieciami. Leje na te 88zł chodzi xxxxxx o zasady! Jeżeli posiadasz nagrania to proszę przedstaw je i będzie wszystko jasne!
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

Pomimo twojej ostatniej wypowiedzi demaskującej twój poziom kultury ponownie cię pytam. Skoro tak niby jest jak to przedstawiasz to po co w ogóle odbierałeś tą przesyłkę a jeśli już ją nawet odebrałeś to czemu jej nie odesłałeś. Czemu do mnie nie mailowałeś lub nie dzwoniłeś w celu przedstawienia twoich wątpliwości tylko zaraz postanowiłeś zaraz założyć ten temat. Przecież każdy kto to czyta widzi że twoja logika i postępowanie kupy się nie trzyma.
maciekpiti
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 300D i 200D i 240D

Post autor: maciekpiti »

Jest kilku kolegów na forum z którymi łączą mnie większe relacje niż z innymi. Dzwonimy do sobie w pewnych sprawach związanymi z W123, pijemy piwko lub wódeczkę, gadamy. Wszytko łączy się wokół beczek które mamy robimy itp. Forum jest dla tego że łączą się tu ludzi którzy mają wspólne zainteresowania. Naszym zainteresowaniem jest W123. Boli mnie to że na forum jest kilka osób które nie są ze względu na nasze poczciwe beczki, tylko z całkiem innych. Remontując 3 beczki potrzebowałem różnych części. Większość z tych gratów mieli zawsze Ci sami ludzi. Oczekując za nie lekko mówiąc CHORYCH cen. Jak nie raz wspominałem ceny zaproponowane Tomkowi czy Markowi przez telefon to mało co się ze śmiechu sie nie posikali. Jeśli mi ktoś piszę że chce za używany tłok do beczki 300 zł (nowy kosztuję mniej) a ja za 2 dni kupuję cały silnik za 500zł to jest to dla mnie jawne xxxxxx i okazja do tego żeby zarobić na kimś kto akurat bardzo potrzebuję tej konkretnej rzeczy. Są na szczęście ludzie na tym forum którzy cenią sobie po za "zł" to że łączy nas wspólna pasja. Nie wiem jak wyglądała sprawa z liskiem, ale dawno temu kupiłem od Ciebie uszczelki szyb. Miały być w stanie idealnym. Gdy je dostałem okazało się że uszczelka drzwi kierowcy nadaję się na śmietnik, ale nie raczyłeś mnie o tym poinformować. Dopiero gdy napisałem że nie takie miały być. Powiedziałeś wtedy że nie długo będziesz miał ładną to mi doślesz i wiesz co xxxxx czekam do dziś... . Chcę tylko prosić Cię że jeśli będę pisał w dziale kupię że czegoś potrzebuję to daruj sobie pisanie do mnie że to masz bo stary nie wiem skąd Ty bierzesz te ceny, ale większość przekraczają nowe na niemieckim ebayu. Tyle w temacie. Jest kilku ludzi z którym jestem w ciągłym kontakcie telefonicznym którzy zdanie o tobie mają jedno jesteś po prostu tu tylko żeby na Nas zarabiać i nie masz nic wspólnego z W123 prócz tego że je ciągle rozbierasz i handlujesz. Pozdrowienia dla normalnych.
karfowicz
Beczuszkarz
Beczuszkarz

No cóż, zapewne piwa ani wódeczki z tobą ani z twoimi znajomymi nie pijałem. Nie jest to jednak powód do wyciągania wniosków że ktoś jest prawdziwym "oldmercmaniakiem" a ktoś inny handlarzem czyhającym tylko na tych "oldmercmaniaków" pieniądze. Nie znasz mnie więc nie wiesz że od prawie 30 lat poruszam się jedynie klasykami z gwiazdą. Nawet często gotuję, jem i śpię w nich bo posiadam kilka klasycznych kemperów z gwiazdą. Biorę udział w wielu rajdach i zlotach tej marki w kraju i za granicą. Dwa razy wygrałem najbardziej prestiżową imprezę zabytkowych mercedesów w tym kraju, wielokrotnie zajmowałem miejsca II i III. Więc nie wypowiadaj się "kto jest kim". A ceny właśnie dlatego są takie a nie inne że nie jestem handlarzem i już nie raz sprzedałem jakiś element a potem gdy potrzebowałem go do jakiegoś projektu musiałem zapłacić cenę o wiele wyższą i jeszcze się go naszukać. Przykład: za ok. 2 tygodnie lecę na Technoclassica do Essen tylko po to żeby kupić od handlarza uszczelkę która kosztuje 160 euro ale nie chce jej wysłać do Polski. Więc ta uszczelka będzie mnie kosztować w sumie co najmniej 1,5 tyś. zł. i nie robię z tego problemu na cały internet. Jeśli cena mi nie odpowiada po prostu kupuję gdzie indziej a nie wypowiadam się na forum ogólnym co myślę o stanie psychicznym sprzedającego. Co do konkretnego twojego zakupu u mnie o którym piszesz to po pierwsze trzeba było się przypomnieć co do tej jednej uszczelki. A po drugie nie wspominasz nic o pozostałych 3 bo wiesz że zarówno ich stan jak na ponad 30 letnie oryginały jak i ich cena (nawet biorąc pod uwagę gorszy stan tej jednej) były więcej niż atrakcyjne. Po za tym masz bardzo wybiórczą pamięć bo przecież nie tylko raz i nie tylko uszczelki u mnie kupowałeś. Ostatnim twoim zakupem u mnie (niecały miesiąc temu) były metalowe osłony pod łapy silnika. Jakoś nie miałeś wtedy skrupułów kupować "od drogiego handlarza" bo ani cena nie była zła a i elementy prawie nie do dostania gdzie indziej. Więc może nie zarzekaj się tu na forum przed znajomymi że nie chcesz bym ci coś proponował bo jak znam życie to jeszcze o niejedną część będziesz ty i twoi koledzy od piwka i wódeczki mnie pytali (oczywiście na PW lub telefonicznie) więc po co ta obłuda. Nie cały czas jednak trafiają się całe silniki po 500 zł. i inne cuda wianki ( oczywiście za darmo).
Ostatnio zmieniony 17 mar 2016, 1:00 przez karfowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kazios
Administrator
Administrator
Posiadany model W123: 300D '82r
Kontakt:

Post autor: kazios »

Koledzy, są pewne zasady kultury, które należy przestrzegać. Proszę mi tu na forum nie "rzucać mięsem", nie obrażać jeden drugiego to nie stadion ani speluna. Z tego co widzę, wina leży po każdej ze stron. Przed kupieniem czegokolwiek proście o zdjęcia, każdy nowy telefon ma wbudowany aparat, nie będzie takich nieporozumień.
Każde nowe ogłoszenie z forumowej giełdy bez zdjęć i opisu, ktore są wymagane regulaminem będą kasowene bez ostrzeżenia.
Za nie kulturalne zachowania wobec innych, bluzgi zacznę wyciągnąć konsekwencje.
ODPOWIEDZ