Klocki hamulcowe
Moderator: Tomek
Re: Klocki hamulcowe
....
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 16:11 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Tylko nie kupuj tam u siebie w klodzku w mototechniku bo za hart-a zaplacisz jak za TRW
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
....
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 16:12 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Ze swojej strony polecam stronkę motoneo.pl, po rabatach jakie tam później można dostać miałem części tańsze niż u mechanika mojego, przykładowo: tarcza ate przód coś 80kilka złotych, u mechanika ponad stówę.
Do tej pory pamiętam jak je oglądał i się krzywił czy są na pewno oryginalne
Do tej pory pamiętam jak je oglądał i się krzywił czy są na pewno oryginalne
...
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 16:13 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 300D
Inna sprawa jak ma sie kogos ogarnietego w motoryzacyjnym, oni wtedy obsluguja pare hurtowni i po kolei sprawdzi ile kosztuja dane czesci w roznych hurtowniach a bardzo czesto zdarza sie tak ze w jednej hurtowni bedzie promocja na cos, np ostatnio wymienialem koledze swiece zarowe w C-220, normalnie febi mial kosztowac ok 50zl/szt a w jednej hurtowni byla promocja bo zostalo 5 swiec na stanie ze starym numerem czesci i kosztowaly po 18zl/szt (a w tej samej hurtowni, ta sama swieca z nowym numerem kosztowala 52zl). Ja osobiscie mam mieszane uczucia co do kupowania na necie czesci miedzy innymi przez to ze znam dobrze takich paru gamoni co kupuja (najwiecej elementow hamulcowych, zawieszenia i ukl kierowniczego) najtansza chinszczyzne, w drukarni robia im piekne pudelka Bosch, TRW Brembo itd i sprzedaja to na allegro pod takimi nazwami, ja bym na twoim miejscu Piotrek jechal do bus shop-u i gadal z ta kobitka bo ona jest ogarnieta, jak bedzie duza roznica w cenie miedzy sklepem a netem to mozna ryzykowac i kupowac na necie, w sklepie zawsze mozesz powachac, pomacac i w razie czego oddac jak nie takie
Gdy ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie.
...
Ostatnio zmieniony 11 mar 2016, 16:14 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.