Panowie,od czego jest ten czujnik nad kołem pasowym? silnik to 240D
uszkodził mi się podczas rozbierania silnika i teraz nie wiem nawet czego szukać. myślałem,że jest to czujnik położenia wału korbowego. niestety w w123 diesel nie występuje taki czujnik (nie licząc 300DT). spisałem ledwo widoczny nr z czujnika i niestety w zaprzyjaznionym sklepie nic im pod tym nr nie wyskakiwało. natomiast wtyczka na drugim końcu czujnika ma oznaczenie takie samo jak wtyczka czujnika ABS.
wygląda tak :
i wchodzi we wtyczke z instalacji auta. wygląda na oryginał,raczej nie żaden dokładaniec
w 300DT też mam taki czujnik nad kołem pasowym,ale jej koniec wchodzi w takie oto gniazdo :
niestety ma inną końcówke. a puki co wolałbym uniknąć cięcia itp
czy ktoś wie co to za czujnik? za co odpowiada,gdzie i jak go szukać? a może komuś się takowy wala?
240D od czego czujnik?
Moderator: Tomek
Re: 240D od czego czujnik?
Nie jest Ci on do niczego potrzebny,chyba że masz obrotkę albo tempomat.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: 240D od czego czujnik?
mam tempomat.a obrotke mieć planuje. jeżeli podejdzie ta 126 300dt
czyli co,jednak jest mi potrzebny ten czujnik?
jak by ktoś mógł coś rozszyfrować to nr na czujniku widnieje : 182 1512,jeżeli udało mi się dobrze odczytać. bo był już zajechany
Pan z serwisu był tak miły i podał mi nr prawdopodobnie tego czujnika 002 153 0228
niestety koszt to 350zł i musieli by go dla mnie wyprodukować
w moich "internetach" nic nie wyskakuje pod tym nr. może ktoś z Was ma jakieś lepsze strony i mógłby sprawdzić czy ten czujnik występował też w jakichś innych MB albo np od żuka w gazie?
czyli co,jednak jest mi potrzebny ten czujnik?
jak by ktoś mógł coś rozszyfrować to nr na czujniku widnieje : 182 1512,jeżeli udało mi się dobrze odczytać. bo był już zajechany
Pan z serwisu był tak miły i podał mi nr prawdopodobnie tego czujnika 002 153 0228
niestety koszt to 350zł i musieli by go dla mnie wyprodukować
w moich "internetach" nic nie wyskakuje pod tym nr. może ktoś z Was ma jakieś lepsze strony i mógłby sprawdzić czy ten czujnik występował też w jakichś innych MB albo np od żuka w gazie?