Witam
Jaki rodzaj blachy i jakiej grubości będzie najlepszy do zrekonstruowania podłogi? Czy blacha ocynkowana ogniowo o grubości 1,5 mm będzie wystarczająca? Jakiej wielkości arkusz potrzeba na odbudowę podłogi w Coupe?
Pozdrawiam
Blacharka W123
Moderator: Tomek
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
Re: Blacharka W123
jak dobrze kojarze to podłoga miała 1.2.
a czemu chcesz to klepać z arkusza? toć dostępne są gotowe płaty podłogi do w123
a czemu chcesz to klepać z arkusza? toć dostępne są gotowe płaty podłogi do w123
A nie jest czasem tak ze te gotowce sa sporo ciensze (ponizej 1mm) ? Poza tym nie wiem czy w gotowcu beda zgadzaly sie wszystkie przetloczenia i wypustki a mam mozliwosc wykonania takowych przetloczen na maszynie.
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa
jutro jak nie zapomne to Ci zmierze gotowca.
ja własnie jestem po wstawianiu takiej gotowej podłogi. wymieniałem jej tylko kawałki,wzdłuż progów. większość przetłoczeń pasowała. gdzieniegdzie może były minimalne różnice,ale młotek i migomat czyni cuda jak jeszcze w miejsce połączenia dam mase uszczelniającą to już w ogóle będzie elegancja. a pamiętajmy,ze na to wszystko idą jeszcze maty wygłuszające,które zamaskują to całkowicie
EDIT
zmierzyłem tą którą mam u siebie. lekko ponad 1mm
ja własnie jestem po wstawianiu takiej gotowej podłogi. wymieniałem jej tylko kawałki,wzdłuż progów. większość przetłoczeń pasowała. gdzieniegdzie może były minimalne różnice,ale młotek i migomat czyni cuda jak jeszcze w miejsce połączenia dam mase uszczelniającą to już w ogóle będzie elegancja. a pamiętajmy,ze na to wszystko idą jeszcze maty wygłuszające,które zamaskują to całkowicie
EDIT
zmierzyłem tą którą mam u siebie. lekko ponad 1mm
A ile potrzeba blachy na odtworzenie podlogi? Pomijajac gotowe platy... I czy typ blachy ktory podalem w pierwszym poscie bedzie odpowiedni??
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
z tego co wiem, to nie, bo blacha powinna być tej samej grubości co oryginał. I nie chodzi o zboczenie typu 100% jak w fabryce, tylko z moich wiadomości najlepiej współpracuje takie połączenie