Zatrzymanie pękania konsoli, deski rozdzielczej.
Moderator: Tomek
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230e, 300d
Zatrzymanie pękania konsoli, deski rozdzielczej.
Witam . W swoim kombiaku zauważyłem że zaczyna pękać deska rozdzielcza ( obok głośnika z prawej strony ) i zastanawia mnie to jak to zatrzymać ponieważ obecnie nic praktycznie nie widać( pęknięcie ma 1-2cm ) a sama deska jest idealna więc szkoda żeby poszło dalej. Może macie jakieś sposoby żeby nie poszło dalej. Pozdrawiam
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Re: Zatrzymanie pękania konsoli, deski rozdzielczej.
Przykrywać czymś deskę, tak jak są np. te maty na szybę chroniące od mrozu i słońca.
Deski pękają od słońca dlatego chyba tylko tak można się przed tym uchronić.
Deski pękają od słońca dlatego chyba tylko tak można się przed tym uchronić.
-
- Beczkarz
- Posiadany model W123: 230e, 300d
Bardziej chodzi mi o to czy można jakimś klejem zalać zeby dalej nie szło bo deska już była pęknięta u poprzedniego właściciela a u mnie raczej nic nowego nie będzie się dziać ponieważ mecedes stoi sobie w klimatyzowanym garażu ze stałą temperaturą 15 stopni
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
każde pęknięcie hamuje się wiercąc na jego końcu mały otwór
Pęknie i tak:), bo piankowy materiał, którym pokryty jest metalowy stelaż konsoli, generuje naprężenia na zewnętrzną okleinę, która z kolei wykonana jest z gumy (występującej pod nazwą eko-skóra, derma itp) i to wszystko razem pięknie się utlenia i w cudowny sposób pęka.wiktor92 pisze:Bardziej chodzi mi o to czy można jakimś klejem zalać zeby dalej nie szło bo deska już była pęknięta u poprzedniego właściciela a u mnie raczej nic nowego nie będzie się dziać ponieważ mecedes stoi sobie w klimatyzowanym garażu ze stałą temperaturą 15 stopni
This is my MB W123. There are many like it, but this one is mine. My MB W123 is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life. My MB W123, without me, is useless. Without my MB W123, I am useless.