Odważniki barocków ocierają z tyłu
Moderator: Tomek
Odważniki barocków ocierają z tyłu
Czołem. Przed oddaniem barock-ów do profesjonalnej regeneracji zwróciłem uwagę że odważniki były nabijane. Po odbiorze wulkanizator założył naklejane i z tyłu delikatnie ocierają chyba o osłonę tarczy. Spotkaliście się z takim problemem ? Pozdrawiam.
- Rafako
- Beczkomaniak
- Posiadany model W123: 200 D III seria
- Kontakt:
Re: Odważniki barocków ocierają z tyłu
W Mercedesie nie, w Lancii Y10 tak tam akurat ocierały o bęben. Musisz podnieść auto na podnośniku albo wjechać na kanał, żebyś mógł obejrzeć koło od wewnątrz bo inaczej nie sprawdzisz o co trze. Może trzeć o tarczobęben, może trzeć o tarczę kotwiczną itp. Zresztą w starych samochodach z oryginalnymi felgami taki problem jest częsty, bo nie przewidziano zazwyczaj tak dużo miejsca, żeby stosować ciężarki naklejane. Niektórzy wulkanizatorzy mają takie specjalne, cieńsze. Możesz spróbować poszukać takich.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
Obecnie na stanie: Mercedes W123 200D '83 , Skodilak octavia III kombi 1.4 TSi '18 , C124 230E '89...
-
- Beczkomistrz
- Posiadany model W123: 280E
Zasada jest taka, że jeżeli felga posiada specjalny rant do odważników tradycyjnych to nie powinno się ich naklejać
Udało się zastąpić cieńszymi odważnikami, szkoda mi było odrapywać rant dopiero co odnowionej felgi
- Tomek
- Moderator
- Posiadany model W123: W, S, C.
Ja miałem taki problem z tyłu w świeżo polakierowanych barokach... problem oczywiście zniknął po założeniu cieńszych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam