uszczelki do drzwi i szyb

Moderator: Tomek

stiven1985
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 280 C

uszczelki do drzwi i szyb

Post autor: stiven1985 »

Czy ktoś z kolegów kupował uszczelki, zgarniacze do wody i wogole elementy gumowe do swoich mercedesow i moglby polecic producenta dystrybutora badz kogos kto sie tym zajmuje.
Talar
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D 1980"
Kontakt:

Re: uszczelki do drzwi i szyb

Post autor: Talar »

http://allegro.pl/uszczelki-drzwi-merce ... 27762.html

Wiem, że jeden kolega z forum, chyba Zbyszak ma uszczelki do drzwi na allegro, ma też d szyberdachu i chyba wodozgarniacze. Ale nie jestem pewien, dawno to sprawdzałem.

Co do wodozgarniaczy kupowałem prywatnie od gościa co miał robić i mu zostały. Były nowe tylko do przycięcia. Ktoś tutaj kiedyś pisał, że w jakimś sklepie chyba w Poznaniu? Jest sklep gdzie wodozgarniacze kosztują coś koło 40zł sztuka coś takiego. Wystarczy użyć forumowej wyszukiwarki.

http://www.beczkolandia.com.pl/viewtopi ... acze#p6145
http://www.beczkolandia.com.pl/viewtopi ... acze#p4660
Mercedes W123 240D 1980r.
Fiat 126p 650E 1985r.
Volkswagen Golf I 1975r.
Awatar użytkownika
Luszi
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 280C 1977

Post autor: Luszi »

Niektóre można tanio kupić w ASO, np. wodozgarniacze przednie do coupe kosztują coś koło 70 zł za sztukę.
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

te uszczelki drzwiowe załatwiałem kilku forumowiczom i są zadowoleni. moje czekają na swoje zastosowanie. tam gdzie je brałem wodozgarniacze zewnętrzne do sedana były po 35zł/szt.
ale kolega Stiven szuka chyba do coupe,tak?
to napewno już droższa bajka. jakiś czas temu na olx ogłaszał się gość z takimi nowymi rzeczami w ludzkich pieniądzach. fant z remontu,którego nie dokonczył.
a ja już jest taki temat to sam sie chętnie dowiem gdzie można dostać wodozgarniacze wewnętrzne do sedana i uszczelki prowadzące szyb
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak
Posiadany model W123: 230CE

Post autor: LohrSith »

pisalem juz gdzies kiedys. Zamiennikow do coupe nie ma a oryginaly to :
boczne szyby - jedna uszczelka lecaca wzdluz rynienki - 2200 PLN
drzwi - chyba 700 teraz
pionowa miedzy szybami - 100
wodozgarniacze zewn przod - 100
wodozgarniacze zewn tyl - 800
wodozgarniacz wewn tyl - chyba 400
ceny tak +10-20% - bo ja mam znizke w ASO
przednia szyba - 850 - nie pasuje od sedana
Zdzisiek
Beczkarz
Beczkarz
Posiadany model W123: 240D '80

Post autor: Zdzisiek »

A ja mam taką propozycje:
w Łodzi jest firma PURGUM, miałem z nią doczynienia w związku z z wykonywaną pracą

http://www.purgum.pl

, to jest taka spółdzielnia pracy działająca na zasadach trochę z innej epoki, ale potrafią dorobić matryce i materiał zgodnie z wzorem, tylko trzeba zamawiać około 50 mb takiej uszczelki, wtedy wyjdzie cena np 20 zł z metra - oczywiście to jest typowe rzemiosło, ale ja dorabiałem uszczelki do różnych maszyn (jestem konstruktorem/inż mechanik) i uszczelki wychodzą naprawdę ładne
Być może udałoby się zebrać kilku chętnych i wtedy np można by zrobić jakąś próbę
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak

no przy sedanie moze tak ale wiesz mi ze coupe ma specyficzne uszczelki i nie wyobrazam sobie dorobienia matrycy...
Kowal_80
Beczkomistrz
Beczkomistrz
Posiadany model W123: 240D usa 300TDT usa

Post autor: Kowal_80 »

ja pier ... ,LohrSith,po Twoim poście pierwszy raz się ucieszyłem,że nie mam coupety. a myślałem o takowej wielokrotnie. jak bym miał kupować coupe to nie patrzył bym na stan blacharki tylko wszystkich uszczelek ;) taniej jest wymienić podłoge i progi niż kupić tylne wodozgarniacze ;)
LohrSith
Beczkomaniak
Beczkomaniak

Moze bede swoja sprzedawal, bo choruje na 107 :P
ps. u mnie sa wszystkie uszczelki nowe, poza tylnym bagaznikiem, bo jej jeszcze nie upolowalem...
Ale wierz mi uszczelki w coupe to masakra. Ps. Montaz czasem zajmuje jeden dzien na jedna uszczelke...no i te ceny
stiven1985
Beczkofan
Beczkofan
Posiadany model W123: 280 C

Post autor: stiven1985 »

z jakiej racji dorobienie matrycy do uszelki od coupe mialoby byc trudniejsze niz do sedana - dla fachowca robota to robota byc moze zabierze wiecej czasu i bedzie nieco dorozsza, ale mysle ze bedzie wtedy las rak chetnych do wziecia takiego czegos. Uwazam ze jesli jest mozliwosc warto sporbowac wszystkiego. Kolega ratowalem opla Mante I z 71 roku i uszczelki do niego sa wogole niedostepne nawet za granica ale udalo mu sie dobrac i dorobic z innych aut, tak ze wszystko jest do zrobienia i nie zawsze za furmanke kasy.
ODPOWIEDZ